Heikki Hiilamon mukaan Diakonia-ammattikorkeakoulu on ollut omistajilleen eräänlainen lypsylehmä, jonka avulla ne ovat voineet saada yhteiskunnan varoja muun muassa kiinteistöjensä ylläpitoon. Hiilamo vaatii verkkolehti Kirkonkellarissa Diakin omistajilta ohjaavampaa otetta.
”Kärjistetysti sanottuna Diak on ollut omistajilleen eräänlainen lypsylehmä, jonka kautta yhteiskunnan varoja on voitu kanavoida omistajien kiinteistöjen ja muun toiminnan – esimerkiksi kirjastojen ja atk-järjestelmien – ylläpitoon. Lisäksi omissa tiloissa sijaitseva ammattikorkeakoulu on tuonut statusetuja omistajien opistotason ja muulle koulutukselle”, Hiilamo kirjoittaa.
Hiilamon mielestä Diakin omistajien eduissa ei ole sinänsä mitään pahaa.
”Yhteiskunnalta saatavien tukien suunnittelu on luonteva osa yleishyödyllisten organisaatioiden strategista johtamista. On kuitenkin kysyttävä, miten Diakin ympärille rakennetut omistajien yksityiset edut palvelevat kirkon koulutuksen yhteistä etua.”
Hiilamo – myös itse Diakissa työskennellyt – kirjoittaa Diakin päätösten olleen poukkoilevia ja sen tehneen liian verkkaisesti rakenteellisia uudistuksia.
”Juuri nyt Diakin työskentelyilmapiirin parantaminen ja luottamuksen rakentaminen kaipaisivat kipeästi omistajien puuttumista tilanteeseen. Miksi Diakin omistajat ovat hiljaa? Tehtyjen ratkaisuiden [irtisanomisten] puolustaminen on jäänyt rehtori [Jorma] Niemelän vastuulle”, Hiilamo kirjoittaa.
Lue Kirkonkellarista Heikki Hiilamon kirjoitus. Myös Kari Latvus ja Mikko Malkavaara kirjoittavat Kirkonkellarissa Diakista.
Lue myös
”Diak ei ammu itseään jalkaan”
Keskustelu Diakin irtisanomisista jatkuu
Diakonia-ammattikorkeakoulun omistajina ovat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö, Kirkkopalvelut ry, Suomen Kirkon Seurakuntaopiston säätiö, Kirkkohallitus, Suomen Raamattuopiston säätiö, Helsingin evankelisen opiston säätiö, Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö ja Turun kristillisen opiston säätiö.
Ilmoita asiavirheestä