Rissanen: Ramadan on hyvä rauhoittaa

muslimirukouskamppisSeppo Rissanen kertoo, miksi Lähetysseura jättäytyi pois oppaan julkaisijoista.

Rissasen mukaan opasta julkaisevilla järjestöillä on hyvin erilaisia käsityksiä kristinuskon ja islamin välisistä suhteista, eikä Lähetysseura voi olla mukana julkaisuissa, joiden linjasta ei ole yksimielisyyttä.

Rissanen arvioi, että jännittyneessä tilanteessa hyvääkin tarkoittavia lausuntoja voidaan tulkita väärin.

– Kristinuskon ja islamin välisissä suhteissa on paljon jännitteitä, eikä niitä pidä missään tapauksessa lisätä, Rissanen kommentoi Kotimaa24:lle.

Hänen mukaansa olisi tärkeää pohtia, miten muslimit ja kristityt voivat toimia yhdessä rauhan ja uskonnonvapauden lisäämiseksi kaikkialla.

Rissasen mukaan Lähi-idässä toisten uskontojen juhla-aikojen kunnioittamisella on pitkät perinteet. Toisen uskonnon edustajia kutsutaan mukaan tärkeisiin juhlatilaisuuksiin. Lähetysseuran yhteistyökirkkojen edustajat vierailevat islamilaisissa maissa säännöllisesti muslimien juhlissa, ja myös muslimit osallistuvat kristittyjen juhliin esimerkiksi jouluisin.

Rissanen kuvaa ramadania muslimeille kaikkein tärkeimmäksi juhla-ajaksi, jolloin muslimit keskittyvät rukouksiin ja hyviin tekoihin, joita Jumala heiltä odottaa.

– Voimme hyvin rukoilla muslimien puolesta ja heidän kanssaan, mutta tällaista juhla-aikaa ei tule käyttää toisen uskonnon vastaiseen toimintaan, Rissanen toteaa.

– Muslimien juhla-aikojen kunnioittaminen ei tarkoita sitä, ettemmekö haluaisi kutsua heitä myös kuulemaan evankeliumin hyvää sanomaa.

Lue myös: Kristittyjen ramadan-kirjasessa rukoillaan muslimien uskoontuloa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuviseurat ja herättäjäjuhlat keräsivät eniten kävijöitä
Seuraava artikkeliProfessoreiden uskonnonopetuskirjeestä ristiriitoja

Ei näytettäviä viestejä