Revon suviseurapuheesta vilkas keskustelu

repo_matti_v205Matti Revon Lopen suviseuroissa pitämä tervehdyspuheenvuoro puhuttaa edelleen piispan Facebook-sivuilla. Vanhoillislestadiolaisen kastekäsityksen lisäksi keskustelussa ovat esillä liikkeen rippikäsitys ja seurakuntaoppi. Myös Repo on osallistunut keskusteluun aktiivisesti.

Piispa hämmästelee miksi tervehdyspuhetta seuranneessa keskustelussa on keskitytty niin paljon lasten taivaskelpoisuuteen.

”Vaan miksi juuri tähän lasten taivaskelpoisuuteen kiinnitetään suurin huomio? Kuten yllä totean, enemmän kuin tästä tulisi keskustella vanhoillislestadiolaisen rippi- ja seurakuntakäsityksen merkityksestä. Näyttää nimittäin siltä, että niistä seuraa se, että kasteen merkitys ja perisynnin valta selitetään heikommiksi kuin mitä luterilainen tunnustus niistä lausuu. Lähtökohtana vaikuttaa olevan, että Jumalan valtakuntaan sisäänkäynti on yksinomaan (liikkeessä kuullussa) synninpäästössä. Tätä kysymystä tulisi kirkkomme tunnustuksen valossa selkeyttää eikä tukea sitä etsimällä irrallisia jakeita perusteluiksi kasteen merkityksen heikentämiselle”, Repo kirjoittaa Facebook-sivunsa kommenttiosiossa.

Keskustelua voi seurata Matti Revon kaikille avoimilta Facebook-sivuilta.

Lue myös:

Repo tarkentaa suviseurapuheitaan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Uskonnonopetuspäätös lähihistorian typerimpiä”
Seuraava artikkeliKardinaali: Kirkon pohdittava uudelleen avioerokantaansa

Ei näytettäviä viestejä