”Kirkko on minulle rakas”

Kuka olet ja miltä paikkakunnalta? Millaisessa luottamustehtävässä palvelet?

Olen Iina Matikainen, nelikymppinen lukion opettaja ja perheenäiti Ylivieskasta. Toimin kirkkoneuvoston jäsenenä ja olen myös kirkkovaltuutettu.

Miksi lähdit seurakunnan luottamushenkilöksi? Mitä haluat saada aikaan, mihin haluat vaikuttaa?

Luottamustoimeen ajoi halu vaikuttaa ja toimia oman seurakunnan hyväksi. Jumalanpalveluselämään liittyvät kysymykset kiinnostavat, ja toiminnan kestäviin käytäntöihin vaikuttaminen on mielestäni tärkeää.

Kuinka kauan olet palvellut seurakunnan luottamustehtävissä?

Yli 10 vuotta.

Millaiset ominaisuudet ovat luottamushenkilölle tärkeitä? Kenelle tehtävä sopii?

On hyvä, että mukana on erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista. Neuvoston työskentelyssä kokemus muista luottamustoimista tai työelämästä on usein tarpeen. Tehtävä sopii sellaiselle, joka jaksaa perehtyä asioihin, uskaltaa nostaa näkökulmia keskusteluun ja jolla on aikaa istua pitkissä kokouksissa.

Mitä ajattelet uskonnon ja politiikan yhdistämisestä?

Seurakunnan luottamustoimissa en ole törmännyt siihen, että poliittiset näkemykset tai valtasuhteet ohjailisivat päätöksentekoa, eikä näin saisi ollakaan. Poliittiset näkemykset voivat ja saavat toimia näkökulmina toiminnan arvojen pohtimiseen ja suunnitteluun siinä missä herätysliiketaustatkin. Luottamustoimiasemaa ei saisi kuitenkaan käyttää oman poliittisen aseman pönkittämiseen. 

Mikä on ollut sinulle vaikein tehtävä tai päätös luottamushenkilönä? Entä mieluisin?

Vaikeimpana olen kokenut sen, että kiinteistöihin satsataan turhan paljon, kun taas toimintaan samanlaisia taloudellisia panoksia ei voida osoittaa. Mieluista on olla valitsemassa hyviä uusia työntekijöitä omaan seurakuntaan.

Mitä kirkon jäsenyys sinulle merkitsee?

Kirkko on minulle rakas. Iän karttumisen myötä sitoutuminen seurakuntaan on muodostunut aina vain tietoisemmaksi valinnaksi.

Oletko mukana jossain seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa? Missä?

Olen avustanut joskus yhteisvastuukeräyksessä. Olen ajatellut, että luottamustoimet, jotka vievät paljon aikaa, ovat vapaaehtoistyöpanokseni omassa seurakunnassani, sillä lahjoitan kokouspalkkioni lähetys- ja diakoniatyölle.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHerkkutatti – kerubien lelu
Seuraava artikkeli”Paavi lisännyt katolisen kirkon hyväksyntää kansan syvissä riveissä”

Ei näytettäviä viestejä