Päiväkummussa syntyy uusia yhteislauluja

Suomen lähetysseuran leirikeskus Päiväkumpuun on ollut koolla joukko lauluntekijöitä synnyttämään uutta hengellistä musiikkia yhteisvoimin. Säveltämisessä ja sanoittamisessa ohjaavat kokeneet hengellisen musiikin ammattilaiset, kuten kirkkomuusikko Juhani Haapasalo, runoilija Anna-Mari Kaskinen ja muusikko Pekka Nyman.

Lauluntekijäseminaarin järjestäjä Antti Vuori on tyytyväinen ensimmäistä kertaa järjestettävään työskentelymalliin.

– Sekulaaripuolella tehdään tällaista. On tiedossa artisti, jolle pari tyyppiä ryhtyy tekemään kappaleita, toinen sanoittaa ja toinen säveltää. Hengellisellä puolella yhdessä tekemistä ei ole ennen kokeiltu.

Lauluntekijäseminaari sai alkunsa tarpeesta. Viisi järjestävää tahoa kustantavat sekä musiikkia että laulukirjoja kirkolliseen käyttöön. Uusia hengellisiä yhteislauluja tarvitaan. Syntyi ajatus uusien lauluntekijöiden kutsumisesta koolle.

Lauluntekijäkurssilainen Joonas Mikkilä on säveltänyt aamutuimaan yhden laulun. Koossa on tällä hetkellä noin viiden laulun paketti.

– Kiinnostavaa on ollut pohtia miten kirjoittaa helposti lähestyttävää, mutta jonkun koukun sisältävää musiikkia. Seurakuntalaisille ja laulajille kappaleen täytyisi olla helppo, mutta sisältö ei saisi olla tylsä, sanoo Mikkilä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHeikka vaatii suvaitsemattomuudelle nollatoleranssia
Seuraava artikkeliHeikki Hiilamo: Kirkkoon saatava yleinen äänioikeus

Ei näytettäviä viestejä