”Kirkko on perheeni”

Kuka olet ja miltä paikkakunnalta? Millaisessa luottamustehtävässä?

Nimeni on Veikko Pulli ja olen 25-vuotias syntyperäinen hattulalainen nuorimies. Toimin kuluvalla kaudella Hattulan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajana.

Miksi lähdit seurakunnan luottamushenkilöksi? Mihin haluat vaikuttaa?

Olen ollut seurakuntani toiminnassa mukana pikkupojasta lähtien ja luottamushenkilön tehtävät vaikuttivat omalla kohdallani hyvältä jatkumolta kaikelle aikaisemmalle. Tavoitteenani on ollut kuluvan kauden aikana muistuttaa seurakunnan päätöksenteossa, että nuorissa on kirkkomme tulevaisuus ja että heille tulee kunnialla säilyttää pitkä kirkon historia Suomessa. Meidän tulee siis olla ylpeitä historiastamme ja meidän tulee seistä niiden päätösten takana, joilla vaalimme tuota historiaa.

Kuinka kauan olet palvellut seurakunnan luottamustehtävissä?

Kuluva kausi on ensimmäinen minulle luottamushenkilönä Hattulan seurakunnassa.

Millaiset ominaisuudet ovat luottamushenkilölle tärkeitä? Kenelle tehtävä sopii?

Oman seurakuntansa tuntemista ei voi mielestäni liikaa korostaa. Luottamushenkilön on tunnettava oman seurakuntansa rakenne, talous ja työalat. Luottamushenkilön tehtävän hyvää hoitamista parantaa myös muiden seurakuntalaisten tunteminen. Luottamustoimessa ihminen kuitenkin on seurakunnan ja sen jäsenten välissä tiedonvälittäjänä. Itselleni on aina mukavaa, kun joku seurakuntalainen tulee kyselemään, kommentoimaan tai muuten vain välittämään viestiä seurakuntaan mistä tahansa asiasta, mikä hänen mieltään painaa.

Mitä ajattelet uskonnon ja politiikan yhdistämisestä?

Jouduin lukemaan kysymyksen useampaan kertaan ja toivonkin ymmärtäneeni sen lopulta oikein. Seurakunnat siis toteuttavat omaa tehtäväänsä kristillisen elämän ylläpitäjänä. Jokaisen seurakuntalaisen asema Jumalan lapsena tulee myös välittyä seurakunnan hallintoon. Näin ollen poliittinen päätöksenteko, jossa mahdollisimman monen seurakuntalaisen ääni saadaan kuuluviin luottamushenkilöiden kautta, on mielestäni ainoa vaihtoehto seurakunnan hallintoon.

Mikä on ollut sinulle vaikein tehtävä tai päätös luottamushenkilönä? Entä mieluisin?

Ilmeisesti omalle kohdalleni ei ole sattunut erittäin vaikeita päätöksiä, kun ei ainakaan ole mieleeni jäänyt mitään erityistä. Vaikeaa on tietenkin tehdä päätöksiä esimerkiksi liittyen kiinteistöjen myyntiin, kun kuitenkin itsellänikin on lapsuusmuistoja myytävästä kiinteistöstä. Toisaalta mieluisimmat päätökset liittyvätkin sitten kiinteistöjen korjauksiin, joilla parannetaan esimerkiksi leirikeskuksen käyttöä ja olosuhteita.

Mitä kirkon jäsenyys sinulle merkitsee?

Kirkkoni on perheeni. Nuo sanat yleensä tulevat ensimmäisenä mieleeni. En halua aina ryhtyä puolustamaan uskoani Jumalaan, vaan ajattelen itseni sijasta perhettäni. Tuota isoa perhettäni, jonka kanssa saan nauttia Jumalan armosta ja toteuttaa Hänen antamaa tehtävää. Haluan siis olla osa perhettä.

Oletko mukana jossain seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa? Missä?

Kuulun ensimmäiseen palveluoperaatio Saappaan koulutusryhmään, joka Hattulassa koulutettiin useampi vuosi sitten jalkautumaan nuorten pariin kaduille. Olen omalla kohdallani tuntenut Saapastelun hienoksi toimintamuodoksi, jossa pääsee nuorten keskuuteen. Lisaksi tietenkin osallistuminen nuorten isoskoulutukseen ja muuhunkin toimintaan on mahtavaa, mutta valitettavasti harvinaista herkkua minulle nykyään työn ja opiskelun lisäksi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Unelmoin aikuisten jumalanpalvelusbändistä”
Seuraava artikkeliArmenian Jehovan todistajat siviilipalvelukseen – ei vaikutuksia Suomeen

Ei näytettäviä viestejä