”Nuorten ideoita ei saa tyrmätä”

Ilmajoen kirkkovaltuustossa toista kauttaan istuva Tommi Halkosaari, 23, on seurakuntansa nuorin valtuutettu, kuten oli jo ensimmäisellä valtuustokaudellaankin. Nuorella miehellä nuorten asiat ovat luonnollisesti huomiolistan kärjessä.

– Kun nuoret lähtevät mukaan seurakunnan toimintaan, pysyvät he usein kuvioissa myös varttuneemmalla iällä, Halkosaari huomioi.

– Olen kokenut olevani tervetullut valtuustoon, vaikka olen porukan nuorin. Sellaisessa ilmapiirissä on antoisaa toimia.

Halkosaari pitää erittäin merkityksellisenä kuunnella herkällä korvalla nuorten ajatuksia ja ideoita.

– Heillä on paljon hyviä visioita. Ne täytyy ottaa huomioon, eikä niitä pidä missään nimessä tyrmätä heti kättelyssä. Pyrin itse liikkumaan nuorten parissa eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa, missä heidän on helppo kertoa ajatuksiaan.

Uusi kerhotalo ilahduttaa, politiikka mietityttää

Halkosaari iloitsee, että Ilmajoen seurakunnassa on panostettu merkittävästi lapsiin ja nuoriin. Viimeisin suuri satsaus on täysin uusi kerhotalo.

– Se on erittäin tervetullut uudistus, sillä rakennus tarjoaa erinomaiset puitteet varsinkin lapsityölle. Olemme tehneet muitakin investointeja, kuten remontoineet leirikeskusta. Seurakunnalla on myös mainio nuorisotila, jossa voi osallistua monenlaisiin aktiviteetteihin.

Politiikasta puhuttaessa Halkosaari pysähtyy pohdiskelemaan. Hän näkee sen yhdistämisen kirkollisiin päätöksiin kaksinaisesti.

– Politiikkaa ei periaatteessa saisi sekoittaa kirkollisiin kuvioihin. Toisaalta siitä on apua isoja päätöksiä tehtäessä, koska sen avulla asiat sujuvat usein helpommin.

Aina on varaa terästäytyä

Kirkkovaltuutetun tärkeimmiksi ominaisuuksiksi Halkosaari nostaa halun vaikuttaa asioihin ja viedä ajatuksia rohkeasti eteenpäin.

– Valtuutetun täytyy uskaltaa hoitaa tehtävänsä rohkeasti alusta loppuun. Meidän on toimittava valintamme arvoisesti.

– Ilmajoella on kohtuullisen hyvin toimiva valtuusto. Silti meilläkin on terästämisen varaa, voisimme tarttua asioihin aktiivisemmin ja hankkia lisää tietoa päätöksiä varten.

Halkosaari kokee Ilmajoen seurakunnan todelliseksi sydämen asiaksi. Vaikka hän opiskelee tällä hetkellä Vaasan ammattikorkeakoulussa sähkötekniikan insinööriksi, on Ilmajoki tiivisti mielessä.

– Juureni ovat kotiseurakunnassa. Se on paikka, missä minun on hyvä olla, ja jonka asioita haluan viedä eteenpäin.

Tommi Halkosaari uskoo, että kuluvan valtuustokauden suurimmaksi haasteeksi nousee seurakuntien yhdistyminen.

– Niitä asioita tullaan varmasti käymään läpi. Ilmajoen osalta tilanne on hyvä, sillä meillä on vakaa ja vahva talous. Jatkamme varmasti itsenäisenä seurakuntana, mutta keskusteluja käytäneen asiasta muiden seurakuntien kanssa.

Kuva: Veli-Pekka Katajamäki.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNäille kirkollisille ehdokkaille povataan ääniä
Seuraava artikkeliViestinnän opiskelijat ja Lapuan hiippakunta yhteistyöhön

Ei näytettäviä viestejä