STM ei valmistele ympärileikkauslakia

Sosiaali- ja terveysministeriössä ei valmistella poikien ympärileikkausta säätelevää lainsäädäntöä. Kotimaa24 kysyi asiaa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta sen jälkeen, kun oikeusministeri Anna-Maja Henriksson oli esittänyt, että poikien kulttuurisista ja uskonnollisista syistä tehtävistä ympärileikkauksista tulisi säätää lailla ja lainvalmistelu olisi STM:n tehtävä.

– Asiasta on edellisellä hallituskaudella tehty perusteellinen selvitys, jossa päädyttiin siihen, että asiaan liittyvää ohjeistusta tarkennetaan. Tämä työ on vielä kesken, sanoo Kotimaa24:n kysymyksiin vastannut Guzenina-Richardsonin erityisavustaja Erkki Papunen.

STM:n osastopäällikön Päivi Sillanaukeen mukaan muun muassa terveydenhuoltohenkilökunnalle tarkoitetun ohjeistuksen valmistelu aloitettiin jo viime hallituskaudella.

– Ohjeistusta ei ehditty antaa ennen hallitusneuvotteluja, eikä niitä ole kirjattuna hallitusohjelmassa. Niitä on jo pitkälle valmisteltu, mutta juuri nyt on monia muita asioita työn alla eikä ohjeistusta ole priorisoitu ihan alkupäähän, Sillanaukee sanoo.

Myös Henriksson piti toisena vaihtoehtona sosiaali- ja terveysministeriön laatimia ohjeita siitä, kuka on oikeutettu suorittamaan ympärileikkauksen ja millaisissa oloissa.

Lue myös: Oikeusministeri: Ympärileikkauksesta perusteltua säätää erillislaki

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHurtigin puolesta nettiadressi
Seuraava artikkeliIrlannin katolilaiset eri mieltä kirkkonsa kanssa seksistä

Ei näytettäviä viestejä