Jouluradioon mainoksia Sanoman kanssa solmitun yhteistyön myötä – kumppanuus vahvistaa taloudellista pohjaa

Jouluradiota voi kuunnella marras-joulukuussa. Kuva: Jouluradion tiedotus

Jouluradio ja Sanoma Media Finland Oy ovat tehneet kaksivuotisen kumppanuussopimuksen. Kumppanuudella vahvistetaan Jouluradion teknistä ja taloudellista pohjaa sekä lisätään kanavan näkyvyyttä. Sanoma hoitaa jatkossa Jouluradion kumppanuusmyynnin. Jouluradio on osa pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki -mediaa ja pääosin luterilaisten seurakuntien rahoittama radio.

Kumppanuutta koskevan tiedotteen mukaan Jouluradio jatkaa edelleen itsenäisenä brändinä ja voittoa tavoittelemattomana pelkästään joulumusiikkiin keskittyvänä kanavana.

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien kustantama joulumusiikkimedia oli viime joulukuussa Suomen neljänneksi  kuunnelluin ja kolmanneksi tavoittavin radiokanava. Jouluradion FM-taajuuksien kuuluvuusalueilla asuu 4,4 miljoonaa kuuntelijaa.

Jouluradion vastaava tuottaja Katri Ketola kertoo tiedotteessa, että kirkollisverovarojen vähetessä Jouluradio on joutunut pohtimaan uusia ansaintakeinoja. Suurin osa Jouluradion rahoituksesta tulee edelleen seurakunnilta, mutta Jouluradio avasi jo viime kaudella ovensa kaupalliselle yhteistyölle.

– Seurakuntien mahdollisuudet rahoittaa Jouluradiota eivät ole ainakaan kasvaneet viime vuosina, joten olemme etsineet uusia yhteistyökumppaneita ja tapoja rahoittaa Jouluradiota. Iloitsemme kumppanuudesta Sanoman kanssa. Jouluradio saa tuekseen ison mediatalon, Ketola sanoo.

Sanoma myy Jouluradion pääkanavalle rajatun määrän sponsorimainoksia, jotka sopivat kanavan tunnelmaan ja istuvat Jouluradion arvoihin.

– Jouluradio on osa ihmisten joulun rakentamista ja jouluun virittäytymistä, ja kuuntelijat viihtyvät sen parissa pitkiäkin aikoja. Siksi Jouluradiossa soivat mainokset ovat sponsorityyppisiä. Niitä on vain pari minuuttia tunnissa ja ne rakennetaan Jouluradion tunnelmaan sopiviksi, Katri Ketola kertoo.

Jouluradiolla on päätoimittajavastuu ja kanavan sisällöistä päättää yksin Jouluradion toimitus. Päätoimittajana toimii Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Pauli Juusela.

Marras–joulukuussa soivan Jouluradion kanavaperheeseen kuuluu kahdeksan erityylistä nettikanavaa, jotka löytyvät tulevalla kaudella Jouluradio.fi-sivuston lisäksi myös Suplasta.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMuutakin kuin somesympatiaa – Lopen kirkkoherra kannustaa seurakuntia aktiivisen Ukraina-avun pariin
Seuraava artikkeliEssee: Pop-taiteilija Andy Warhol ja Viimeinen ehtoollinen

Ei näytettäviä viestejä