Kärsimystie-katunäytelmä äänestettiin Lahden Keskustateoksi ­- sai lähes puolet kaikista annetuista äänistä

Kärsimystietä esitettiin pääsiäisen edellä Lahden keskustassa usean vuoden tauon jälkeen. Seuraavasta mahdollisesta esityksestä ei ole vielä tehty päätöstä. Kuva: Johannes Wilenius
Kärsimystietä esitettiin pääsiäisen edellä Lahden keskustassa usean vuoden tauon jälkeen. Seuraavasta mahdollisesta esityksestä ei ole vielä tehty päätöstä. Kuva: Johannes Wilenius

Lahden seurakuntien tuottama Kärsimystie-katunäytelmä on valittu vuoden 2024 Lahden Keskustateoksi. Katunäytelmä sai 46,9 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Yhteensä ääniä annettiin 980.

Lahti City ry järjesti Keskustateko-kilpailun tänä vuonna viidennen kerran. Kilpailulla etsitään Lahden keskustaan positiivisesti vaikuttaneita uusia ja innovatiivisia asioita, jotka ovat toteutuneet menneen vuoden aikana. Ehdotuksia sai antaa kuka tahansa, ja raati valitsi finalistit. Lopullisen valinnan tekivät asukkaat.

Kärsimystie-katunäytelmä palasi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Lahden keskustan katukuvaan. Esitykset järjestettiin 28.–30. maaliskuuta ja ne keräsivät 10 000 hengen yleisön. Katunäytelmän toteuttamiseen osallistui noin 150 vapaaehtoista.

Tapahtuma alkoi kaupungintalolta kuljettaen suurta väkijoukkoa vilkkaiden katualueiden läpi ja kauppatorin kautta Ristinkirkolle.

Kotimaassa julkaistiin pääsiäisen alla laaja juttu Kärsimystie-katunäytelmän harjoituksista.

https://www.kotimaa.fi/ennen-kuin-kukko-kiekuu-lahden-kaduilla-kuljetaan-karsimystiella/

Tapahtuman tuottajana työskenteli Marja Okkola, näytelmän ohjasi Petri Liski ja Jeesuksen roolissa nähtiin Tapani Kalliomäki. Voittaja julkistettiin 16. elokuuta Lahden kauppatorilla Mastofestareiden yhteydessä. Seuraavista Kärsimystie-esityksistä ei ole vielä tehty päätöksiä.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPapeista ryhdytään kouluttamaan myös ”life coacheja” – kirkollisia toimituksia päivitetään pian
Seuraava artikkeliSunnuntain evankeliumi: En mää täs syylissi kaippa yhtikäs

Ei näytettäviä viestejä