Alkoholi antaa työtä monelle. Julkisessa keskustelussa on korostunut myönteinen näkökulma. EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto haluavat myös kielteisen näkökulman esiin.
Jotta alkoholin työllistävästä vaikutuksesta voidaan keskustella kunnolla, olisi tärkeää nähdä koko kuva, ei vain ravintola-alaa, järjestöt toteavat tiedotteessaan, joka avaa Twitterissä tällä viikolla käytävän keskusteluun tunnisteella #alkoholityöllistää.
”Suomalainen olut työllistää monia ihmisiä mallastamoista ravintoloihin. Valitettavasti alkoholin työllistävä vaikutus ilmenee myös ikävällä tavalla. Palomiehet, sairaanhoitajat, poliisit, matkaoppaat, taksikuskit, sosiaalityöntekijät, myyjät ja monet muut ammattiryhmät ovat myös alkoholin työllistämiä”, tiedotteessa todetaan.
– Tällä hetkellä tilanne on siinä pisteessä, että monille vanhuksille pitää tehdä katkaisuhoito ennen kuin he pääsevät leikkaushoitoon. Yli 2 miljoonaa työpäivää poissaoloina työllistää henkilöstöhallintoa ja työterveyshuoltoa.
– Eläinsuojelu ja eläinlääkärit työllistyvät, kun joudutaan lopettamaan tuotantoeläimiä ja lemmikkejä, kun niistä ei ole alkoholin takia pidetty huolta. Ja viikonlopun jälkeen kaupungin siivouspalveluille on kysyntää, kun pestään kusia nurkista ja kerätään roskia ja rikkinäisiä pulloja, A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki luettelee
Kuva: Matti Karppinen
Lue myös:
Vanhempainliitto: Alkoholin riittävän korkea hinta suojaa nuoria
Ilmoita asiavirheestä