Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus päättää huomenna tiistaina, miten oppilaitos jatkaa kampusrakenteensa uudistamista. Sisäisessä valmistelutyössä on luonnosteltu kymmenen eri mallia.
Hallitus ei tee vielä huomenna lopullista päätöstä Diakin tulevasta kampusrakenteesta, vaikka sellaistakin käsitystä on julkisuudessa esiintynyt.
– Ensimmäisessä vaiheessa hallitus päättää suunnasta, jota lähdetään jatkovalmistelemaan. Seuraava erittäin tärkeä vaihe on henkilöstön kuuleminen. Se toteutetaan yhteistoimintaneuvottelujen kautta, Diakin toimitusjohtaja ja rehtori Elina Juntunen kertoo.
– Vasta kun henkilöstöä on kuultu ja jatkovalmistelun tulokset arvioitu, hallitus tekee lopulliset päätökset. Tämä tapahtuu näillä näkymin syksyllä 2021.
Tämän vuoden alusta voimaan tulleen Diakin strategian mukaan tavoitteena on, että vuonna 2022 opiskelijoita olisi vain kolmella kampuksella. Tällä hetkellä kampuksia on viisi ja ne sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.
– Kolmen kampuksen malliakaan ei ole vielä lyöty täysin lukkoon, vaikka pyrkimys siihen on selkeästi kirjattu strategiseksi tavoitteeksi. On vaikea tietää, mitkä mallit hallitus valitsee jatkotyöstettäväksi. Nyt ollaan tekemässä hyvin kokonaisvaltaista tarkastelua siitä, mille pohjalle jatkossa rakennetaan, Juntunen sanoo Kotimaalle.
Diak tiedottaa hallituksen kokouksen tuloksesta keskiviikkona 12.5.
Itä-Suomessa taistellaan laajalla rintamalla Pieksämäen kampuksen säilyttämiseksi
Itä-Suomessa on oltu vakavasti huolissaan Diakin Pieksämäen kampuksen tulevaisuudesta. Pieksämäen Lehdessä julkaistiin maaliskuussa vetoomus, jonka allekirjoittivat muun muassa Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, Etelä-Savon kauppakamarin johtaja Teppo Leinonen ja Pieksämäen kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.
Vetoomuksessa todetaan, että Itä-Suomi on väestörakenteeltaan Suomen nopeimmin vanheneva alue, joten alueella tarvitaan sosiaali- ja terveysalan osaajia. Pieksämäellä toimiva, useiden maakuntien kehitysvammahuollosta vastaava erityishuoltopiirin kuntayhtymä Vaalijala työllistää paljon Diakista valmistuneita. Myös kirkollisen työn koulutetuille osaajille on Itä-Suomessa tarvetta.
Allekirjoittaneiden mukaan Diakin Pieksämäen kampuksen lakkautus olisi merkittävä riski sote-henkilökunnan ja seurakuntien henkilökunnan työvoiman saatavuudelle. Allekirjoittaneet ehdottavat, että kampusta kehitettäisiin jatkossa eri toimijoiden laajan yhteistyön avulla valtakunnallisesti merkittäväksi alan osaamiskeskittymäksi.
Pieksämäen Lehden mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut Diakin Pieksämäen kampuksen kehittämiseen tänä keväänä puoli miljoonaa euroa.
***
Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.
Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.
Ilmoita asiavirheestä