Hätämajoitustiloja Julkujärvelle ja Sunilaan

Tampereen seurakunnat avasi eilen turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen Julkujärven leirikeskukseen. Majoitus oli tarkoitus avata vasta torstaina, mutta sitä aikaistettiin kaupungin pyynnöstä. Tampereen kaupungin hätämajoitustilat ovat täynnä, eikä uusia ehditä avaamaan riittävän nopeasti.

Julkujärven hätämajoituksesta vastaavat Ylöjärven ja Tampereen seurakunnat. Tampereen kaupungin kanssa on sovittu, että toimintaa jatketaan maanantaihin 28.9. asti. Sen jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen. Seurakunnat toivovat hätämajoitukseen vapaaehtoisia auttajia.

Ylöjärven seurakunta ja Ylöjärven kaupunki järjestävät Julkujärven lähialueen asukkaille avoimen keskustelutilaisuuden torstaina. Tilaisudessa kerrotaan ajankohtaista tietoa ja kuunnellaan asukkaiden näkökulmia.

Vastaava asukastilaisuus järjestettiin viime viikon perjantaina siivikkalalaisille liittyen Ylöjärven Siivikkalassa sijaitsevan Tampereen seurakuntien Torpan leirikeskuksen toimimiseen hätämajoituspaikkana. Asukasillan keskustelussa oli esillä muun muassa yhteiselon turvallinen rakentuminen uudessa tilanteessa.

Siivikkalan asukasilta keräsi paikalle satakunta kyläläistä. Kokemukset osoittivat, että paikalliset asukkaat kokevat tärkeänä mahdollisuuden ilmaista asiaan liittyviä kysymyksiään ja näkökulmiaan.

– Haluamme olla yhteisöstä kuulemassa niin myönteisiä kuin kriittisiäkin äänenpainoja. Yhteisen keskustelun tarve on suuri, viestittää Ylöjärven kirkkoherra Kimmo Reinikainen.

Myös Kotka-Kymin seurakuntayhtymä avaa hätämajoituksen Sunilan seurakuntatalon alakertaan. Tilat ovat turvapaikanhakijoiden käytössä vuoden loppuun asti.

Pyyntö hätämajoitustiloista tuli vastaanottokeskuksesta, jonne virtaa joka päivä kymmeniä turvapaikanhakijoita. Kotkan seurakunnilla ei ole tällä hetkellä vapaana olevia tarkoitukseen sopivia tiloja. Ainut vapaa tila oli suurehko asunto Mariankadulla, joka tarjottiin heti käytettäväksi. Sunilan seurakuntakodista siirrettiin joitakin sinne varattuja seurakuntatoimintoja muihin tiloihin.

Seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät pyrkivät olemaan paikalla läsnä ja tavattavissa mahdollisuuksien mukaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLapuan piispan asunto puhuttaa – Simo Peura vastaa
Seuraava artikkeliDiakoni Haaparannasta: Voimia on syytä säästellä

Ei näytettäviä viestejä