Isospankkia voi nyt kokeilla

Isospankki julkaistiin viikonloppuna Isoset ry:n vuosikokouksessa, joka järjestettiin Maata Näkyvissä -festareilla. Julkaisussa isospankki avattiin kokeiltavaksi kaikille isosten.netin rekisteröityneille käyttäjille. Samalla virallistettiin kirkkohallituksen ja Isoset ry:n yhteistyö. Isospankkia esitellään ainakin tammikuussa lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivillä.

– Julkistus ja edustajan puheenvuoro sen yhteydessä oli minusta ainakin aivan huippuinnostava. Kun sai kuulla, kuinka kirkkohallitus aikoo meitä tukea ja mihin kaikkeen he meidät kutsuivat esittelemään isospankkia, pää meni melkein pyörälle, kertoo Oskari Järvelin, toinen isosten.netin perustajista.

Ajatus isospankista syntyi vuoden 2012 keväällä Kirkko2020-seminaarissa. Seminaarissa nuoret eri puolelta Suomea pohtivat, millainen kirkko voisi tulevaisuudessa olla. Turusta seminaariin osallistuneet nuoret toivat esiin isosvaihdon mahdollisuuteen.

Seminaarissa olivat mukana myös juuri valitut kirkolliskokousedustajat Katri Korolainen ja Janne Kaisanlahti, jotka tekivät isospankista tuoreeltaan kirkolliskokousaloitteen.

– Isospankin ja sen kautta mahdollisen isosvaihdon hyvä puoli on myös yksinkertaisesti se, että on hauskaa toimia isosena, niin omassa seurakunnassa kuin muualla. Tällä tavalla ajateltuna isospankista on hyötyä myös kirkon imagon kannalta, sanoo Niko Johansson, joka oli mukana ideoimassa isospankkia Kirkko2020-seminaarissa.

Lue lisää Fleimistä

Isospankki löytyy rekisteröityneille käyttäjille isosten.netistä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAmbrosius kiitti ja pyysi anteeksi piispan vihkimyksen juhlassaan
Seuraava artikkeliMuslimiksi kääntynyt Elisabet II:n edustajaksi

Ei näytettäviä viestejä