Isossivusto avattu

isosten.net_205Maata näkyvissä -festivaaleillapari viikkoa sitten pidettiin myös isosten valtakunnallisen yhdistyksen perustamiskokous.

– Isostoiminta on rikasta kulttuuria ja vaihtelee paljonkin alueittain. Sivuston ja yhdistyksen tarkoitus on saattaa isoset ja heidän osaamistaan yhteen yli seurakuntarajojen, jolloin tieto on kaikkien käytettävissä ja kaikki voivat siitä hyötyä, toteaa Oskari Järvelin, toinen isosten.net –sivuston perustajista, Isoset-yhdistyksen varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja ja tiedotusvastaava.

Kirkkohallitus toivottaa isossivuston tervetulleeksi.

– Tällaista kehityskulkua mielellämme näemme. Samalla tavalla kuin idea koko

isospankista

, myöskin ajatus tästä isosten.net-sivustosta on kummunnut aikuistuvien nuorten taholta eri puolilta Suomea Ja silloin kun palvelu rakentuu käyttäjistään käsin, se yleensä toimii, Kirkkohallituksen rippikoulusta vastaava työalasihteeri Jarmo Kokkonen sanoo.

isosten.net -sivustolla on tällä viisitoistahenkinen ylläpitäjäjoukko, johon mahtuu sekä pappeja että nuorisotyöntekijöitä. Sivuston perustajat Oskari Järvelin ja Jussi Tiira hoitavat sen teknisen ylläpidon.

Myös materiaalipankkina palvelevalla isossivustolla oli sen avauduttua pieni kävijäryntäys. Ensimmäisen puolen vuorokauden aikana kirjattiin kymmeniä rekisteröityneitä.

Kesällä virisi ajatus myös isosyhdistyksestä, jonka perustamiskokous pidettiin Turussa marraskuussa.

– Hienointa on, että niin idea, yhdistys kuin sivustokin ovat kokonaan eri puolilta Suomea olevien isosten aktiivisuuden tulos. Tämän kaiken takana ei ole yksi seurakunta tai työntekijä vaan joukko nuoria, aktiivisia ihmisiä, Järvelin sanoo.

Kokkosen havainto on, että nuoret itse keksivät riittävän notkeat ja edullisetkin tavat ja välineet toimia.

– Tavoite on, että isospankki, nuorisomedia Fleimin verkkopalvelu ja isosten.net löytävät toinen toisensa ja yhdessä palvelevat seurakuntien isostoimintaa sekä yksittäisiä nuoria parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän tehtäväksemme jää yhteistyö, koordinaatio ja tiedottaminen. Konkreettisesti meidän täytyy luoda palvelulle ja Fleimille yhteinen rajapinta, toteaa Kokkonen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNaisten pappeus ei ajankohtainen mutta mahdollinen
Seuraava artikkeliPiispaksi ilman hallituksen apua

Ei näytettäviä viestejä