Jordanian prinssi: Meidän on puolustettava kristittyjä

Jordanian prinssi Hasan bin Talal on julkaissut tällä viikolla brittilehti The Telegraphissä kristittyjä puolustavan artikkelin. Kirjoituksessa hän toteaa yhdessä brittitutkijan, Woolf-instituutin perustajan Edward Kesslerin kanssa, että muslimien ja juutalaisten tulisi yhdistää voimansa ja puolustaa kristittyjä ja kristillistä kulttuuria jihadistijärjestö Isisin ääriteoilta.

”Kristinusko on vaikuttanut keskeisesti uskontoihimme ja sivilisaatioomme, ja siksi on kauhistuttavaa meistä, muslimista ja juutalaisesta, nähdä kristinuskon ja kristityt niin villin hyökkäyksen kohteena” prinssi bin Talal ja tutkija Kessler toteavat kirjoituksessaan.

”Me emme ole kauhistuneita lähimmäisiimme kohdistuvien vastenmielisien hyökkäysten takia. Me ymmärrämme myös, että kristinuskon katoaminen synnynsijoiltaan olisi Lähi-idän rikkaan kulttuuripohjan tuhoksi ja murjoisi yhteistä perintöämme”, he jatkavat.

Kirjoittajien mukaan todellisuudessa kaikki uskonnot ovat Lähi-idässä ”yhtä yhteisöä, jota yhdistävät jaetut uskomukset ja historia”. Isis on pyrkinyt hämärtämään tätä tosiasiaa, he toteavat.

Isisin jäsenet ovat kuin harhaanjohdetut kiihkoilijat, joiden takia jotkut pitävät keskiajan kristittyä Eurooppaa synonyymina sorrolle ja kiihkomielisyydelle, kirjoittajat toteavat. ”Isis haluaa viedä meidät pimeään aikaan, joka on yhä synkempi niiden vaarojen takia, joita tieteen ja teknologian lahjat heidän käsissään aiheuttavat”, he maalailevat.

Kirjoittajien mukaan Isisin vihan kohteena eivät ole vain kristityt. Uskonnollisen puhtauden etsintä on universaali uhka. Kuten olemme nähneet, fundamentalistit suhtautuvat erityisen vastenmielisesti muihin muslimeihin, joiden näkemykset eivät vastaan heidän omiaan, kirjoittajat toteavat.

Ratkaisuksi ristiriitaan kirjoittajat tarjoavat parempaa muiden uskontojen tuntemusta ja avointa mieltä.

”On lisättävä ymmärrystä, että meitä yhdistää useampi asia kuin erottaa. Meidän on painotettava, että oppiaksemme jotakin menneisyydestä meidän ei tarvitse elää sitä. Ennen kaikkea meidän on korostettava tulkinnan tärkeyttä, mikä on keskeistä kaikissa kolmessa uskonnossa.”

Kuva: Minerva Seppälä

Lue myös:

USA: Isin syyllistyy kristittyjen kansanmurhaan

Isis voidaan nujertaa vain yhteistyöllä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Kuvamanipuloitu” naispappi: ”Tämä on epäystävällistä ja loukkaavaa”
Seuraava artikkeliEnsimmäinen ja viimeinen puu

Ei näytettäviä viestejä