työyhteyteensä.
Kambodžan, Vietnamin ja Laosin käsittävällä toimialueellaan he työskentelevät Suomen
Lähetysseuran ulkomaan työn johtajan Rolf Steffanssonin mukaan kuitenkin suoraan Lähetysseuran alaisina, eivät esimerkiksi jonkun kehitysyhteistyöjärjestön palveluksessa.
– Maissa, joissa meillä on kehitysyhteistyöhankkeita, meillä on työntekijöitä erilaisissa valvonta-, neuvonta- ja seurantatehtävissä. He palvelevat niitä järjestöjä, joita siellä toimii.
Steffansson mainitsee tällaisiksi toimijoiksi alueen maissa esimerkiksi Luterilaisen maailmanliiton, ihmiskauppaa torjuvan AAT:n sekä Viethealthin.
Sen sijaan työyhteyttä paikallisen kirkon kanssa parisuhteensa rekisteröineellä parilla ei nyt ole. Steffanssonin mukaan tällainen järjestely ei ole Lähetysseuran lähettien kohdalla tavatonta, mutta harvinaista se on. Työntekijä toimii samalla toimenkuvalla kuin hänen edeltäjänsä. Kirkkoyhteys riippuu missä maassa toimitaan, ja siitä, toimiiko paikallinen kirkko kehitysyhteistyössä.
– Olemme keskustelleet parisuhteensa rekisteröineen parin alueelle työhön tulemisesta myös alueen kirkkojen kanssa. Kambodžan luterilainen kirkko (LCC) on rekisteröity Singaporen luterilaisen kirkon alaisuuteen. Singaporen kirkon reaktio oli, että kehitysyhteistyötehtävissä lähetit voivat toimia, mutta kirkko on asettanut rajoituksia julistus- ja kasvatustyön kohdalla. Siihen näiden lähettien ei haluta osallistuvan. Nämä tehtävät eivät ole sisältyneet toimenkuviin.Tämä järjestely johtuu alueen kirkkojen näkemyksestä homoseksuaalisuudesta, Rolf Steffansson kertoo.
Toinen parisuhteensa rekisteröineistä lähteistä vihittiin myös papiksi viime sunnuntaina Lähetysjuhlilla Helsingissä.
Ilmoita asiavirheestä