Kansalaiskeräys Kylmäkosken kirkon pelastamiseksi

Kylmäkoski-seura on saanut keräysluvan Pirkanmaan alueella Kylmäkosken kirkon pelastamiseksi. Kirkko suljettiin julkiselta käytöltä vakavien homevaurioiden ja huonon sisäilman laadun vuoksi tammikuun puolivälissä. Seurakunnalla ei ole varoja kirkon korjaamiseksi.

– Lisäksi Akaan seurakunnalla on riittävästi toimitiloja ilman Kylmäkosken kirkkoakin. Mutta kirkko on niin arvokas ja ihmisille tärkeä rakennus, että olisi seutukunnalle suuri masennuksen aihe, jos kirkon rapistumista pitäisi seurata tiili tiileltä, tai se pitäisi jopa purkaa, sanoo Akaan seurakunnan kirkkoherra Sari Lindström.

– Nyt on syntynyt vahva tahtotila, että kirkko täytyy pelastaa. Tarvitaan myös laajempaa kansaliikettä kirkon puolesta kuin vain paikkakuntalaisten into, Lindström arvelee.

Kylmäkosken kappeliseurakunta on osa Akaan seurakuntaa.

Muutama vuosi sitten tehty Kylmäkosen kirkon korjausarvio on 2,3 miljoonaan euroa. Akaan seurakunta on varannut budjetissaan 250 000 euroa kirkon katon kunnostamiseen. Tarjouskilpailu siitä avataan keväällä.

Kylmäkosken kirkon on suunnittelu Heikki Helin ja se vihittiin käyttöön jouluaatonaattona vuonna 1900. Suurempi remontti kirkkoon on tehty 1968.

+ Kylmäkoski-seura ry on avannut Akaan Seudun Osuuspankissa keräystilin Kylmäkosken kirkon korjaamiseksi. Jos keräyksellä ei jostain syystä saavutettaisi haluttua päämäärää, seura on sitoutunut käyttämään keräysrahat Kylmäkosken kappeliseurakunnan alueella tehtävän diakonityön hyväksi. Keräystili: FI 19 547 204 200 685 28

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVenäjän ortodoksikirkko linjasi toimintaansa
Seuraava artikkeliMäkinen: Kirkon rooli arvokeskustelussa ei ole markkinoida mielikuvia

Ei näytettäviä viestejä