Kepa aloittaa yt-neuvottelut

Kehitysyhteistyön asiantuntija- ja kattojärjestö Kepa tiedottaa, että se aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Leikkaukset kohdennetaan koko Kepaan.

Ylin mahdollinen henkilöstön vähennystarve on arvion mukaan 25–35 henkilötyövuotta. Irtisanomiset koskevat Kepan Helsingin toimiston työntekijöitä sekä maatoimistojen lähetettyä henkilökuntaa. Osa Kepan henkilöstöstä on kehitysmaista paikalta palkattuja. Neuvotteluja tullaan käymään myös heidän kanssaan.

”Olemme saaneet ulkoministeriöstä viestiä, että leikkaukset olisivat meidän osaltamme niin suuria, että joudumme käynnistämään yt-menettelyn. Tarkkoja lukuja emme voi kertoa, sillä niitä suojaa budjettisalaisuus, mutta kuten ministeriöstä on julkisuuteenkin kerrottu, ohjelmatukea saavia kansalaisjärjestöjä koskevat noin 30–40 prosentin leikkaukset”, sanoo Kepan puheenjohtaja Elina Vuola.

Kehitysyhteistyörahoituksen leikkaukset ovat ajaneet monet kansalaisjärjestöt vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, ja leikkaukset tulevat vaikuttamaan myös työllisyystilanteeseen. Kehitysyhteistyösektorilla ja järjestöissä työskentelee paljon suomalaisia asiantuntijoita ja alan osaajia.

”Olemme järkyttyneitä siitä, että leikkaukset toteutetaan täysimääräisinä heti ensi vuoden alusta. Tällaisella leikkauspolitiikalla on valtavia vaikutuksia kaikkein köyhimpien ihmisten elämään kehitysmaissa, mutta sillä on myös isoja työllisyysvaikutuksia kotimaassa. Teemme kuitenkin vielä töitä sen eteen, ettei hallitus toteuttaisi näin massiivisia leikkauksia kehitysyhteistyöhön ja järjestöihin, ja että leikkausten porrastamisesta voitaisiin vielä neuvotella. Lopulliset päätökset tekee eduskunta syksyllä”, Vuola sanoo.

Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö, ja siihen kuuluu yli 300 järjestöä ympäri Suomea. Kaikkiaan Kepalla on 80 työntekijää, joista 28 työskentelee kehitysmaissa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon Ulkomaanavun tuella luotu paikallishallinto Somalian keskiosiin
Seuraava artikkeliUskontoon liittyvät aiheet jylläävät kansalaislakialoitteissa

Ei näytettäviä viestejä