Kotimaa Pro: Kirkkoherran kultainen kädenpuristus mietityttää asiantuntijoita

Asiantuntijat pitävät Laihian irtisanoutuneen kirkkoherran Mertsi Saarelan irtisanoutumisestaan saamaa rahakorvausta suurena. Lisäksi kapituli toimivaltaisuus herättää pohdintaa. Kiitosta tulee siitä, että päätöksestä on tiedotettu avoimesti, joten siitä voidaan keskustella.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli ja kirkkoherra Mertsi Saarela tekivät sopimuksen. Sen perusteella Saarela on irtisanoutunut Laihian seurakunnan kirkkoherran virasta. Tuomiokapituli maksaa Saarelalle irtisanoutumisajan palkan sekä rahallisen korvauksen, joka vastaa kymmenen kuukauden palkkaa.

– 10 kuukauden korvaus on ollut yleensä silloin, kun joku aika korkeassa asemassa oleva, esimerkiksi toimitusjohtaja on joutunut eroamaan, tai työnantajalla on ollut jokin erityinen syy välttää oikeudenkäyntiä. Laihian tapaus voisi kuvata sitä, että työnantajan mielestä irtisanomiselle ei ole ollut riittäviä perusteita, Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen Koskinen spekuloi Kotimaa Prossa.  

Kirkon työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtajan Vuokko Piekkalan mukaan työmarkkinalaitoksessa ei ole tiedossa muita tapauksia, joissa olisi erorahaa maksettu.

– Tämä on kyllä aika hyvä kädenpuristus kirkkoherran kannalta. 

Lapuan hiippakunnan talouspäällikkö, OTM Tuomas Hemminki toteaa, että kapituli vastaa irtisanomiseen liittyvien rahojen maksusta. 10 kuukauden palkkaa vastaavaan korvaukseen päädyttiin sovintoneuvottelujen tuloksena.

Lue myös: Sopimus: Saarela irtisanoutuu ja saa 10 kuukauden palkan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkoherran kultainen kädenpuristus mietityttää asiantuntijoita
Seuraava artikkeliDon Tami saarnaa Turussa

Ei näytettäviä viestejä