Nuorille kerätään rahaa kirkon diakoniarahaston kautta

NuortenhyvksiMTV3 aloittavat kolmivuotisen hyväntekeväisyyskampanjan Nuorten hyväksi.

Kampanja lähtee käyntiin joulukeräyksellä, jonka avaustapahtuma järjestetään tänään tiistaina 27.11. Helsingin keskustassa Kolmen sepän aukiolla.

Kampanjassa on mukana tunnettuja nimiä, kuten taitoluistelija Kiira Korpi, liikemies Hjallis Harkimo, urheiluselostaja Antero Mertaranta ja gospelmuusikko Pekka Laukkarinen.

Julkisuuden henkilöt jalkautuvat iltapäivän aikana Helsingin keskustaan keräyslippaiden kanssa.

Nuorten hyväksi -kampanja kerää varoja nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja herättää yhteiskunnallista keskustelua ja mielenkiintoa nuorten arkea kohtaan.

Keräysvarat ohjataan lyhentymättöminä kirkon diakoniarahaston kautta tarkoituksiin, joihin ei ole muutoin tukea saatavilla. Tuki annetaan välineinä tai palveluina – ei rahana.

Nuorten hyväksi -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hän on perustajajäsen ja puheenjohtaja Tukikummit-säätiössä, joka kanavoi taloudellisen apunsa kirkon diakoniarahaston kautta.

– Nuorten syrjäytymistä altistavia tekijöitä ovat muun muassa erillisyyden kokemus, köyhyys tai maahanmuuttajatausta. Syrjäytymiselle altistavat tekijät ovat yhteiskuntapoliittisen ratkaisun alaisia, Niinistö sanoi kampanjan tiedotustilaisuudessa.

– Toivoisin, että kaikki esittäisivät itselleen kysymyksen: mitä minäkin voin tässä asiassa tehdä?

Kampanjassa pääsevät ääneen myös nuoret itse lähettiläskoulujen kautta. Kampanjan edistymistä voi seurata sen nettisivuilla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOulussa kansainvälinen seiminäyttely
Seuraava artikkeliArkkipiispa Ylelle: Köyhyys ei johdu ihmisen ominaisuuksista

Ei näytettäviä viestejä