Pohjois-Korea pidätti toisen lähetystyöntekijän

Pohjois-Korea on sunnuntaina pidättänyt australialaisen kristityn lähetystyöntekijän. 75-vuotias John Short oli hänen puolisonsa kertoman mukaan toisella matkallaan Pohjois-Koreassa, kun viranomaiset löysivät hänen hallustaan koreaksi käännettyä kristillistä materiaalia maan pääkaupungissa Pjongjangissa.

Asiasta kertoo tämänpäiväisessä uutisessaan New York Times.

Lähetystyö on Pohjois-Koreassa kiellettyä, mutta eri lähteiden mukaan maahan salakuljetetaan kristillistä materiaalia Kiinasta, Etelä-Koreasta ja muualta.

Shortin pidätys tapahtui noin vuosi sen jälkeen, kun pohjoiskorealaiset pidättivät niin ikään lähetystyöstä syytetyn amerikkalaisen Kenneth Baen. Bae tuomittiin 15 vuodeksi pakkotyöhön syytettynä Pohjois-Korean vastaisista ”vihamielisistä teoista”.

Pohjois-Koreaan on kohdistettu kansainvälistä painetta Baen vapauttamiseksi.

Pohjois-Korean ihmisoikeustilannetta, myös uskonnonvapaustilannetta, on arvosteltu rajusti myös Yhdistyneiden Kansakuntien alkuviikosta julkistetussa raportissa. Raportti mainitsee ongelma-alueiksi maan väkivaltakoneiston tekemät murhat, vangitsemiset, orjatyön ja raiskaukset, joiden perusteena ovat usein myös rotu, sukupuoli ja uskonto.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKymmenet avasivat kotinsa kodittomille
Seuraava artikkeliHuipputuottaja ohjasi jumalanpalveluksen

Ei näytettäviä viestejä