Reformaation juhlavuotta valmistellaan Kirkkohallituksessa – Turku varasi nettiosoitteen

Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi kuuluisat teesinsä Wittenbergissä. Reformaation merkkivuotta vietetään parin vuoden kuluttua eri puolilla maailmaa.

Myös Kirkkohallituksessa tapahtuman valmistelu on aloitettu hyvissä ajoin. Se nimesi syyskuussa 2013 tehtävään kansalaisvaltuuskunnan ja päätoimikunnan.

Verkkoviestinnän suunnittelu on kuitenkin vielä kesken. Toistaiseksi merkkivuodella on käytössään avoin ryhmä Facebookissa sekä infosivu kirkon työntekijöille ja muille toimijoille suunnatussa Sakastissa.

Tarkoituksena on perustaa tapahtumalle myös kokonaan omat verkkosivut, mutta ne ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Reformaation merkkivuosihankkeen sihteerin Timo-Matti Haapiaisen mukaan ensin halutaan selvittää, mitä sivuilta halutaan.

– Keräämme ensin tietoa siitä, mikä on tarpeellista, hyödyllistä ja hyvää. Haapiainen sanoo.

– Se ohjaa nettisivujen tekemistä. Pyrimme palvelemaan ja tukemaan toiminnan perustasoa.

Verkkosivujen nimikin on jo suunnitteilla, mutta siitä ei ole vielä tehty päätöksiä. Niinpä osoitetta ei ole varattu. Haapiaisen mukaan vuoden yleisnimenä kulkee reformaation merkkivuosi ja hankkeen otsikoksi on valittu ”Armoa2017!”.

Turku varasi reformaatio2017.fi-osoitteen

Ainakin yksi merkkivuoden mahdollisista verkko-osoitteista on jo varattu. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä varasi tammikuun alussa osoitteen reformaatio2017.fi. Seurakuntayhtymä valmistelee omaa merkkivuoden tapahtumaansa yhteistyössä Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa.

Se, tuleeko reformaatio2017.fi-sivusto Turun omaan käyttöön vai valtakunnallisen tapahtuman käyttöön, on seurakuntayhtymän tiedotuspäällikkö Paula Heinon mukaan vielä auki.

– Tietenkin kysymyksessä on ylipäänsä valtakunnallinen tapahtuma kirkossa, mutta Turussa nimenomaan tulee olemaan näitä isoja tapahtumia, Heino sanoo.

Heinon mukaan verkkotunnuksen varaamisesta sovittiin joulukuussa seurakuntayhtymän, kaupungin ja yliopistojen tapaamisessa. Hän kiistää, että tunnuksen varaamisella varauduttu mahdollista ilkivaltaa vastaan. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Vapaa-ajattelijat ovat kiistelleet seurakuntayhtymän varaamasta vapaa-ajattelija.fi-osoitteesta. Yhtymä on sittemmin luopunut osoitteesta. Lisäksi yksityishenkilö varasi käyttöönsä turunseurakunta.fi-osoitteen, joka on palautunut seurakuntayhtymälle.

– Se vanha juttu yhdestä verkkotunnuksesta on nyt förbi. Totta kai on järkevää varata verkkotunnus, jotta päästään tekemään verkkosivuja, Heino sanoo.

Timo-Matti Haapiainen kertoo olevansa tietoinen siitä, että Turku on varannut reformaatio2017.fi-osoitteen. Hän kiittelee Turun aktiivista roolia merkkivuoteen valmistautumisessa.

– Kaiken kaikkiaan Turku on ottanut hienosti koppia. Turun vuodessa Turku korostuu, mutta Turun vuosi palvelee myös koko maata. Turulla on ihan oman erityinen paikkansa reformaation historiaa.

Kirkkohallitus valmistautuu valitsemaan verkko-osoitteen piakkoin. Edelleen vapaana ovat esimerkiksi luther2017.fi sekä armoa2017.fi.

Lue myös:

Hallinto-oikeus: Seurakuntayhtymä ei saa käyttää verkkotunnusta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliViron kirkolliskokous valitsi kaksi uutta piispaa
Seuraava artikkeliKotimaa kartoitti piispojen vahvuudet ja heikkoudet

Ei näytettäviä viestejä