Tutkimuskeskus: Trumpin kauden alussa yhä useampi Yhdysvaltoihin saapuva pakolainen oli kristitty

Kristittyjen osuus Yhdysvaltoihin saapuvista pakolaisista on kasvanut presidentti Donald Trumpin kauden alkukuukausina. Muutos selviää amerikkalaisen Pew Research Centerin tuoreesta tilastoanalyysistä. Presidentti Trumpin tammikuisten virkaanastujaisten jälkeen maahan saapuneista pakolaisista 50 prosenttia on ollut kristittyjä ja 38 prosenttia muslimeja. Loput pakolaiset edustivat muita uskontoja tai olivat uskonnottomia.

Barack Obaman presidenttikauden viimeisenä vuonna 2016 islaminuskoisia pakolaisia saapui Yhdysvaltoihin enemmän kuin kristittyjä. Tällöin muslimien osuus pakolaisista oli 46 prosenttia ja kristittyjen osuus 44 prosenttia. Tämän vuoden muutosta voidaan pitää eräänlaisena paluuna 2000-luvun yleistrendiin, jossa Yhdysvaltoihin saapuneiden pakolaisten joukossa on ollut vuosittain pääsääntöisesti enemmän kristittyjä kuin muslimeja.

Pakolaisten uskonnollinen tausta on herättänyt runsaasti kiinnostusta sen jälkeen, kun presidentti Trump vähensi Yhdysvaltojen vastaanottamien pakolaisten määrää ja kiristi tietyistä muslimienemmistöisistä maista matkustamisen ehtoja. Trump korosti ennen valituksi tulemistaan toistuvasti vastustavansa maahanmuuttoa ja erityisesti muslimien maahantuloa.

Pew Research Center muistuttaa analyysissään, että pakolaisprosessit ovat usein pitkiä ja että monet presidenttikauden alkuvaiheessa saapuneet pakolaiset aloittivat prosessinsa jo ennen presidentti Trumpin valintaa. Kristittyjen suhteellinen osuus pakolaisista on kuitenkin kasvanut kuukausi kuukaudelta: kun helmikuussa 2017 saapuneista pakolaisista kristittyjä oli 41 prosenttia ja muslimeja 50 prosenttia, kesäkuussa 2017 kristittyjä oli jo 57 prosenttia ja muslimeja 31 prosenttia maahan saapuneista pakolaisista.

Kuva: Valkoinen talo / Wikimedia Commons

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNunna edelleen kateissa Heinävedellä – etsinnät jatkuvat poliisivoimin
Seuraava artikkeliYle: Jehovan todistajien toiminta pysyy kiellettynä Venäjällä

Ei näytettäviä viestejä