”Työntekijät puristavat mailaa liian tiukasti”

Nokian seurakunnan räväköillä banderolleilla ja some-kampanjoilla tunnetuksi tullut tiedottaja Marko Honkaniemi on siirtynyt tammikuun puolivälissä mainostoimisto Mainoskentän copywriteriksi.

Honkaniemi muistaa aikaa seurakunnassa hyvällä, mutta yhden helmasynnin hän kertoo havainneensa:

– Lätkätermillä ilmaistuna, seurakunnan työntekijät puristavat mailaa liian tiukasti. Parasta ei saada ulos. Virheiden tekemisen pelko on alati läsnä, ja se mitä muut meistä ajattelevat. Tästä seuraa passiivisuutta ja toiminnan kääntymistä sisäänpäin.

Pari kolme viimeistä vuotta seurakunnassa olivat luovuuden ja vapauden aikaa.

– Minulla oli johdon, kirkkoherran ja talouspäällikön tuki. Ensimmäiset vuodet menivät uuteen toimintaympäristöön sopeutuessa.

Ennen seurakuntaan tuloa Honkaniemi oli työskennellyt toimittajana ja viestintätoimistossa.

– Seitsemän ja puolen vuoden aikana seurakuntatyöstä tuli enemmän kuin vain duunipaikka. Se oli yhteisö, jonka arvot jaan edelleen.

Viestintäkuviot päälaelleen

Marko Honkaniemen ansiosta Nokian seurakunta nousi positiivisesti otsikoihin ja suuren yleisön tietoisuuteen uudenlaisella ja rohkealla tavalla markkinoida ja viestiä. Keinoina olivat muun muassa sosiaalinen media ja ulkomainonta.

– Onnistuin tiedottajan työssäni Nokian seurakunnassa muuttamaan viestintäkuviot hyvällä tavalla päälaelleen, Huhtaniemi arvioi.

Yhteistyö suositun Fingerpori-sarjakuvan piirtäjän Pertti Jarlan kanssa herätti myös huomiota. Honkaniemi ei tuntenut Jarlaa ennakolta, vaan lähetti hänelle sähköpostin, jossa kysyi tämän mahdollisuudesta piirtää seurakunnalle oma sarjakuva.

– Jarla suostui. Emme ole koskaan tavanneet, vaan yhteydenpito on hoidettu viestittelemällä.

Seitsemän vuoden tiedottajan uran jälkeen siirtyminen markkinointiviestinnän pariin on Honkaniemelle uraunelmien täyttymys.

– Voin hyödyntää ennakkoluulotonta asennettani ja taitojani Mainoskentässä monipuolisemmin ja vieläkin rohkeammin, Honkaniemi uskoo.

Lue myös:

Maailman suurin Fingerpori löytyy Nokialta

Punavalkoinen t-paita on ok Nokian seurakunnalle

Nokian vastaisku tuhopoltolle: ”Liekkejä on monta”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPuolimatka: Avioliittolain muutos kaventaa sananvapautta
Seuraava artikkeliKymmenen tapaa uskoa tai olla uskomatta

Ei näytettäviä viestejä