Uskontojen edustajat kävelivät rauhan ja toivon puolesta

Yli 400 ihmistä osallistui Helsingissä eri uskontokuntien edustajien rauhankävelyyn, joka suuntautui Ranskan suurlähetystölle tuen osoittamisen merkiksi Pariisiin terrori-iskujen vuoksi.

– Olemme täällä Helsingissä syksyn aikana nähneet käytännössä, kuinka tuntemattoman pelko voi muuttua ystävyydeksi, kun alamme tehdä asioita ennakkoluulottomasti ja rinta rinnan, kertoi yksi rauhan ja toivon kävelyn koolle kutsujista yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki.

Rauhan ja toivon kävely järjestettiin alle vuorokauden varoitusajalla.

Tilaisuus alkoi Helsingin Tuomiokirkon yllätasanteella, jossa pidettiin useita lyhyitä puheita. Puhujat edustivat luterilaista, ortodoksista ja katolista kirkkoa, juutalaisuutta, sunni- ja shiiamuslimeja sekä hindulaisuutta. Myös pakolaisten lyhyt puheenvuoro kuultiin.

Islamilaisen neuvoston puheenjohtaja imaami Anas Hajjar kertoi neuvoston yksiselitteisen tuomion Pariisiin terrori-iskuille. Hijjarin mukaan he eivät hyväksi mitään terroristista toimintaa ja kaikkein vähiten islamin nimissä.

Puheiden jälkeen 400–500-henkisen kulkue suuntasi Ranskan suurlähetystölle Kaivopuistoon. Sen edustalle oli tuotu runsaasti kynttilöitä. Suurlähetystön lippu oli puolitangossa.

Uskontojen toivon ja rauhan kulkue piti minuutin hiljaisuuden suurlähetystön edessä. Sen aikana katu hiljeni, kuului vain poliisiauton käynnissä oleva moottori ja jostain naapurista leikkivien lasten ääni. Tiaiset päästivät vienoja ääniään lähipuissa.

Kuvat: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHeinimäki kirjassaan: Luther-säätiössä haiskahtaa harhaoppi
Seuraava artikkeliKahdeksan karttaa lähetystyön parempaan huomiseen

Ei näytettäviä viestejä