USKOT-foorumi tuomitsee Charlie Hebdo -toimitukseen tehdyn iskun

Suomen juutalaisia, muslimeja ja kristittyjä edustava USKOT-foorumi tuomitsee julkilausumassaan eilisen satiirilehti Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehdyn terrori-iskun, jossa kuoli 12 ihmistä.

Lausunnossa kerrotaan, että foorumin hallitus yhtyy huoleen sananvapaudesta, demokratiasta ja yhteiskuntarauhasta. Sen mukaan paras turva viharikoksia vastaan on uskontojen, vakaumusten ja kulttuuritaustojen rinnakkainelo, vuoropuhelu ja yhteistyö.

”Uskontoja pitää tuntea ja ymmärtää. Tiedon puute voi johtaa uskontojen väärinkäyttöön niiden omia arvoja vastaan. Oman uskonnon ja kulttuuritaustan hyvä tuntemus antaa välineet välttää vääristynyttä politisointia ja vihan lietsontaa. Se auttaa kasvamaan kohti sisäistä ja ulkoista rauhaa, sopusoinnussa Luojan, luomakunnan ja lähimmäisten kanssa”, lausunnossa sanotaan.

Lausunnon ovat allekirjoittaneet foorumin hallituksen puolesta puheenjohtaja Yaron Nadbornik Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvostosta, varapuheenjohtaja Kaarlo Kalliala Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta ja varapuheenjohtaja Abdoul-Majid Tahirou-Varjonen Suomen islamilaisesta neuvostosta.

USKOT-foorumiin kuuluvat Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Suomen Evankelis-luterilainen kirkko, Suomen Islamilainen Neuvosto, Suomen Islam-seurakunta ja Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvosto.

Lue myös:

Kansliapäällikkö jakoi Twitterissa Je suis Charlie -viestin

Ammuskelussa Pariisissa kuoli 12 – Satiirilehti julkaisi ISIS-johtajaa pilkkaavan kuvan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVäitös: Rasisminvastaisen ohjelman myötä Kirkkojen maailmanneuvosto siirtyi sanoista tekoihin
Seuraava artikkeliProtestantit hallitsevat Yhdysvaltain kongressia

Ei näytettäviä viestejä