Kirkkohallituksen täysistunto on hyväksynyt ruokaturvan Yhteisvastuukeräyksen ensi vuoden teemaksi. Keräys toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kirkkohallituksen Yhteinen keittiö -kärkihankkeen ja Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen työn kanssa.
Kaudella 2018–2019 tuotosta 60 prosenttia menee Kirkon Ulkomaanavulle ja 20 prosenttia Kirkon Diakoniarahastolle. 20 prosenttia tuotosta keräävä seurakunta saa osoittaa johonkin teeman mukaiseen kohteeseen tai diakonia-avustuksiin.
Hankekuvauksen mukaan Yhteinen keittiö on kaikille tarkoitettu matalan kynnyksen paikka, jossa kokoonnutaan suunnittelemaan, valmistamaan ja nauttimaan yhdessä terveellistä ruokaa.
Hankkeen tarkoituksena on luoda toimintakulttuuri, joka perustuu useiden toimijoiden yhdessä tekemiseen. Yhteinen keittiö on alkanut Tampereella, Seinäjoella, Lahdessa, Porvoossa ja Vihdissä. Tavoitteena on, että ensi vuoden loppuun mennessä hanke laajenee vähintään 36 paikkakunnalle.
Kuva: Jukka Granström
Lue myös:
Yhteisvastuukeräyksen painotus muuttuu – rahat katastrofeihin ja kriiseihin
Yhteisvastuukeräyksen tuotto putosi viidessä vuodessa miljoonalla eurolla
Yhteinen keittiö -hanke laajenee ruuhka-Suomesta koko maahan
Kirkko suunnittelee yhteisiä ruokailuja eri puolille maata – ministeriö tukee miljoonalla eurolla
Ilmoita asiavirheestä