The Guardian. Kyseessä on ensimmäinen kerta sen jälkeen, kun benediktiinimunkit siirtyivät kuningas Henrik VIII:n uskonpuhdistuksen tieltä Ranskaan 1500-luvulla.
Ampleforthin luostarin oluen on määrä tulla myyntiin heinäkuussa. Seitsenprosenttisen vahvuutensa vuoksi olutta myydään 0,33 litran pulloissa. Luostari valmistaa oluen lisäksi myös siideriä, jota myydään 22 500 litraa vuodessa.
Siiderin valmistus aloitettiin sen jälkeen, kun munkit olivat tutkineet Pyhän Benediktuksen 1500 -vuotta vanhasta luostarisäännöstä vastausta kysymykseen mitä pitäisi tehdä kahden hehtaarin omenatarhan ylijäämäomenille.
Juomien lisäksi Ampleforthin luostarin 70 munkkia valmistavat muun muassa juustokakkuja.
Lue Guardianin juttu täältä.
Ilmoita asiavirheestä