uutisjutussa Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) irtisanomisten taustoja kritisoi nimettömänä pysyttelevä lähde, joka väittää että opinahjossa ei ole annettu arvoa teologiselle ajattelulle. Kirkko ja kaupungin uutisessa ollaan myös huolestuneita teologisen koulutuksen saaneista opettajista ja heidän määrästään Diakissa.
Diakin rehtori Jorma Niemelä vastaa kritiikkiin muistuttamalla, että kirkon työntekijöiden koulutus antaa myös yhteiskunnallisen pätevyyden.
– Ei koko koulutus ole teologiaa ja kirkollisia aineita. Emme me laita diakonissalle sairaanhoidon kouluttajaksi teologian tohtoria. Niin ikään meillä on palveluksessa monenlaisen viitekehyksen teologeja, joten puhe ideologisesta puhdistuksesta on perätön.
Niemelä kommentoi asiaa erikseen myös Kotimaa24:lle.
– Vuoden 2013 alusta Diakonia-ammattikorkeakoululla on edelleen 20 teologia, joista puolet on tohtoreita ja puolet maistereita. Maistereista osa on tohtoroitumassa ja yhdellä on jo filosofian tohtorin arvo teologian maisterin tutkinnon lisäksi. Diakin kirkollisen koulutuksen voimavara on myös niissä diakonissoiksi alun perin valmistuneissa opettajissa, joilla on lisäksi maisterin tai tohtorin tutkinto esimerkiksi terveystieteissä.
Niemelä korostaa, että kirkollisesta koulutuksesta vastaavat toimivat Diakin uudessa organisaatiossa omana kehittämisryhmänään.
– Diakin teologivolyymiä ja sen tasoa voi pitää poikkeuksellisen korkeatasoisena verrattuna ammattikorkeakoulujen erityisosaamisalueisiin. Diak ei heikennä kirkollisen koulutuksen asemaa eikä siis ammu itseään jalkaansa, mutta sopeuttaa toimintansa tulevan rahoituksen tasolle, Niemelä sanoo.
Lue myös Keskustelu Diakin irtisanomisista jatkuu
Ilmoita asiavirheestä