Arvonimeä perustellaan muun muassa sillä, että Diakin opiskelijakunnan kokouksissa ja korkeakoulun virallisissa tilaisuuksissa tarjottavat teet ja kahvit on vaihdettu Reilu kauppa -sertifioituihin tuotteisiin.
Diakin erityisyytenä nähdään myös yhteistyö kehittyvien maiden korkeakoulujen ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa.
– Arvojemme mukaisesti haluamme tehdä reilua yhteistyötä ja siksi Reilun kaupan ideologia sopii meille erinomaisesti, sanovat Diakin tutkimusjohtaja Sakari Kainulainen ja kansainvälisten asiain päällikkö Riikka Hälikkä.
– Reilun kaupan menestyksen takana on koko suomalaisen yhteiskunnan läpäisevä vahva tuki. Suomessa on jo kuusi Reilun kaupan kaupunkia ja kuntaa, satoja Reiluun kauppaan sitoutuneita työpaikkoja, 94 Reilun kaupan seurakuntaa ja yksi Reilun kaupan yliopisto. Diak on ensimmäinen mukaan tullut ammattikorkeakoulu, joka kasvattaa omalla esimerkillään sekä Reilun kaupan tunnettuutta että Reilusta kaupasta kehitysmaihin kanavoituvia suoria hyötyjä”, toteaa Reilun kaupan edistämistyhdistyksen toiminnanjohtaja Janne Sivonen.
Tällä viikolla vietetään Herää reilumpaan maailmaan -kampanjaa, jonka tiimoilta järjestetään eri puolilla Suomea Reilun kaupan aamiaistempauksia, myös seurakunnissa.
Ilmoita asiavirheestä