Jyri Komulainen piti helsinkiläisen Puotilan kartanon myyntiä suomalaisen moniuskontoisen yhteiskunnan testinä. Tämä testi hävittiin, katsoo Komulainen.
Helsingin kiinteistölautakunta päätti torstaisessa kokouksessaan vastoin alkuperäistä esitystä myydä Puotilan kaupunginosassa sijaitsevan kartanon liikemiesryhmälle. Krishnat tarjosivat samaa summaa kuin liikemiesryhmä, mutta katsovat nyt ettei päätös ollut sääntöjen mukainen.
Yle uutiset
kertoo krishnojen tulkitsevan liikemiesryhmän tarjouksen tulleen tarjousten viimeisen jättöpäivän jälkeen.
” Kyseessä Nimby-ilmiö”
– Median kautta seurattuna jo vaikuttaa aika selvältä, että kiinteistölautakunnan päätöksessä törmättiin nimby-tyyppiseen ajatteluun. On tietynlaista pelkoa ja haluttomuutta ottaa niille kulmille aika korkean profiilin pientä eksoottista uskonnollista liikettä, Jyri Komulainen toteaa torstaisesta päätöksestä.
Nimby tarkoittaa ”Not in My Back Yard” eli ”ei minun takapihalleni ja sillä viitataan omalle asuinalueelle tulevien epämiellyttäviksi tulkittujen rakennusten tai toimintojen vastustamiseen.
Hän piti päätöksentekoa testitapauksena suomalaisen moniuskontoisen yhteiskunnan rakentamisesta.
– Sen toteutuminen on näköjään vähän vaikeaa toistaiseksi, Komulainen sanoo.
– Päätöksessä oli käytännön toleranssin puutetta, toiseuden kammoa, joka on täysin perustelematonta. Jos ajattelee, että naapurustossa olisi toisen uskonnon temppeli tai moskeija, eihän siitä kenellekään mitään häiriötä yleensä ole. Enemmän häiriötä tulee, jos kartanoon perustetaan ravintoa, jossa myydään alkoholia.
Miksi luterilaisen kirkon edustaja puolustaa krishnojen hanketta, Jyri Komulainen? Hän sanoo pitävänsä tärkeänä, että Suomessa toteutuisi vahvan positiivinen uskonnonvapaus. Komulaisen mukaan krishnat haastaisivat myös ”uneliaita” luterilaisia miettimään omaa identiteettiään.
– Suomalaisen yhteiskunnan näkyvä moniuskontoisuus voi olla myös kirkolle mahdollisuus, Komulainen sanoo.
Lue myös: Krishna-liike syyttää kaupunkia uskontorasismista
Ilmoita asiavirheestä