Eija-Riitta Korhola suivaantui Iltalehden pääkirjoitukseen ja lopetti lehden blogistina

Iltalehden  lauantainen pääkirjoitus niputti europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan (kok) uskonnollisiin ääriliikkeisiin. Korhola piti rinnastusta asiattomana ja lopetti lehden blogistina.

Iltalehden pääkirjoituksen varsinainen tähtäyspiste olivat kirkon piirissä vaikuttavat äärisuunnat, ja pääkirjoitus oli otsikoitu ”Kirkon vedettävä raja äärisuuntiin”.

Kirjoituksen kuvituksena oli Eija-Riitta Korhola, jonka alla kuvateksti kertoi: ”Aiemmin kristillisdemokraattina vaikuttaneen Eija-Riitta Korholan blogi heijastaa monien uskovaisten suurta kiinnostusta seksiin”.

Pääkirjoituksessa viitataan Korholan tuoreeseen Iltalehden verkkosivulla olleeseen blogikirjoitukseen ”Pitkitetty orgasmi”, jossa hän kuvaa eräiden vihreiden käyttäytymistä europarlamentin istunnossa, jossa käsiteltiin Fukushiman ydinonnettomuutta värikkäin termein.

Iltalehden pääkirjoituksen ilmestymisen jälkeen Korhola on lisännyt blogiinsa jälkikirjoituksen, jossa kertoo lopettavansa lehden blogistina: ”Ottaen huomioon kuvan, kuvatekstin, otsikoinnin ja pääkirjoituksen koko sisällön katson, että minut henkilönä on asiattomasti yhdistetty uskonnollisiin ääriliikkeisiin, orgioihin ja pedofiliaan.”

Korhola kertoo Kotimaa24:lle kantelevansa Iltalehden pääkirjoituksesta Julkisen Sanan Neuvostoon.

– Kyse ei ole herkkähipiäisyydestä, sillä kirjoitus oli täysin asiaton. Lisäksi minua käytettiin kuvituskuvana kirjoituksessa, jossa vaadittiin kirkkoa laittamaan ääriliikkeensä kuriin.

Korhola arvelee pääkirjoituksen kirjoittaneen toimittajan itse olevan vihreä ja halunneen näpäyttää häntä blogissa esitettyjen mielipiteitten vuoksi.

– Odotan Iltalehdeltä anteeksipyyntöä, mikäli se haluaa, että jatkan heidän blogistinaan. Itse en sitä julkisuutta välttämättä tarvitse, mutta minusta on arvo, että poliitikko on vuorovaikutuksessa ja käy keskustelua myös iltapäivälehden verkkosivulla.

Eija-Riita Korhola on ollut yksi Iltalehden luetuimpia ja kommentoiduimpia blogisteja.

Lue Iltalehden pääkirjoitus

Lue Eija-Riitta Korholan blogi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPaastovinkki 29/40: Tee yksi pyyteetön hyvä työ lähimmäisellesi
Seuraava artikkeliKRS puolustautuu eheytysopetusväitteitä vastaan

Ei näytettäviä viestejä