ELY ry:n toiminnan­johtaja Antero Rasilainen lähetys­järjestö­päätöksen jälkeen: Ilo ja kiitollisuus päällimmäisinä

Kirkolliskokous hyväksyi perjantaina piispainkokouksen esityksestä Evankelisen Lähetysyhdistyksen, ELY ry:n hyväksymisen kirkon evankelis-luterilaisen kirkon kahdeksanneksi lähetysjärjestöksi.

– Päällimmäisinä tunteina ovat ilo ja kiitollisuus. Paljon on kyyneleitäkin ollut vuosien varrella, tänään ne ovat ilon kyyneleitä, ELY ry:n toiminnanjohtaja Antero Rasilainen sanoo.

Hän korostaa sitä, että ilon ja kiitollisuuden tunteen hänen kanssaan jakavat ELY ry:n ystävät eri puolilla Suomea.

– Hienoa, että kirkko näin tunnustaa työmme ja tahtoo tukea sitä..

Rasilaisen mukaan suurin muutos yhdistykselle on seurakuntayhteistyön laajeneminen. Monet seurakunnat tekevät yhteistyötä vain kirkon lähetysjärjestöjen kanssa.

– Käytännössä se merkitsee ELY ry:lle mahdollisuuksia laajentaa työtä. Työn laajentamisesta tahdomme neuvotella myös Kirkon lähetystyön keskuksen kanssa.

ELY ry tekee työtä Virossa, Venäjällä ja Sambiassa. Sen palveluksessa on neljä henkilöä kotimaassa ja kymmenen työalueilla, joista paikallisia työntekijöitä on seitsemän.

Ennen äänestystä kirkolliskokous kävi perustevaliokunnan mietinnöstä vilkkaan keskustelun, jossa pohdittiin kirkon nykyisen lähetystyön kokonaiskuvaa ja sen arviointitarvetta. Keskustelussa käytettiin 22 puheenvuoroa.

Lisäksi ehdotettiin lisäpontta siitä, että piispainkokouksen tehtäväksi annettaisiin arvioida lähetystyön nykyjärjestelmän toimivuus seurakuntien, järjestöjen ja kumppanien näkökulmasta. Lisäponsi kaatui äänestyksessä äänin 51–47.

Keskustelua paikan päällä kuunnellut Rasilainen sanoo, että ponsi käsitteli paljon laajempaa kysymystä kuin käsiteltävänä ollutta ELY ry:n hyväksymistä kirkon lähetysjärjestöksi.

– Suomen kirkossa on herätysliikkeitä. Miksi ihmeessä pitäisi estää herätysliikeväkeä tekemästä kirkon työtä, Rasilainen kysyy.

ELY ry:n perustava kokous pidettiin maaliskuussa 2008. Yhdistyksen perustamiseen johti erimielisyys niin sanottujen kirkollisten evankelisten eli naispappeuden hyväksyneiden evankelisten ja Sleyn naispappeutta vastustaneen valtalinjauksen välillä.

Antero Rasilainen korostaa myös sitä, että taannoiset erimielisyydet Sleyn kanssa ovat historiaa.

– Me siunaamme toisiamme, Rasilainen sanoo.

Kirkon lähetysjärjestöksi hyväksytty järjestö allekirjoittaa Kirkkohallituksen kanssa sopimuksen, jolla se sitoutuu kirkon lähetystyön peruslinjaukseen.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

ELY ry:n toiminnanjohtaja Antero Rasilainen lähetysjärjestöpäätöksen jälkeen: Ilo ja kiitollisuus päällimmäisinä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Äänestys­paikan esteettömyys pitää tarkastaa yhdessä vammaisten ihmisten kanssa” – Aina esteet­tömyys ei toteudu
Seuraava artikkeliKirkon kärki­hankkeet hyväksyttiin – Talous­valiokunnan mielestä kirkon olisi jo pitänyt mukautua millenni­aaleihin

Ei näytettäviä viestejä