Englannin prinssi Harryn morsian Meghan Markle kastetaan anglikaanisen kirkon jäseneksi

Englannin prinssi Harryn yhdysvaltalainen morsian Meghan Markle kastetaan anglikaanisen kirkon jäseneksi. Pariskunta vihitään avioliittoon St Georgen kappelissa Windsorin linnassa, missä prinssi Harry kastettiin vuonna 1984.

Marklen uskonnollinen vakaumus on herättänyt kysymyksiä eri kansainvälisissä viestimissä. Hänen isänsä Thomas Markle on irlantilaistaustainen katolilainen, ja hänen äitiään Doria Radlania pidetään protestanttina.

Meghan Markle on käynyt lapsena katolista koulua ja pitää itseään äitinsä tavoin protestanttina. Häntä ei silti ole kastettu minkään kirkon jäseneksi.

Markle on ollut aiemmin naimisissa juutalaisen elokuvatuottajan Trevor Engelsonin kanssa. Pariskunta vihittiin juutalaisin menoin, mutta Marklen ei tarvinnut kääntyä sitä varten juutalaiseksi.

Avioituminen prinssi Harryn kanssa ei sinänsä vaadi Marklea liittymään anglikaaniseen kirkkoon. Brittilähteiden mukaan hän tahtoo muiden kuninkaallisen perheen jäsenten tavoin kunnioittaa kuningatar Elisabetin asemaa Englannin kirkon ylimpänä kuvernöörinä ja uskon puolustajana.

Canterburyn arkkipiispa Justin Welby on ”valtavan ilahtunut” tulevista kuninkaallisista häistä. Brittilähteiden mukaan hän myös todennäköisesti vihkii parin.

– Olen hyvin onnellinen siitä, että prinssi Harry ja neiti Markle ovat päättäneet antaa lupauksensa Jumalan edessä, Welby totesi marraskuun lopulla lausunnossaan.

Englannin anglikaaninen kirkko suhtautuu häihin myönteisesti, mikä ei ole aivan itsestään selvää. Meghan Markle on eronnut, ja hänen entinen puolisonsa on yhä elossa. Kirkko on vasta vuodesta 2002 lähtien sallinut uudelleen vihkimisen poikkeustilanteessa silloin, kun edellinen puoliso vielä elää.

Meghan Marklen kohdalla tämä tarkoittaa luultavasti sitä, että hänen on selvitettävä eronsa taustaa ja käytävä keskusteluja arkkipiispan kanssa. Kirkon oman opaskirjan mukaan tällaisissa keskusteluissa pohditaan vihittävän käsityksiä avioliitosta, uuden suhteen rakentumista ja sitä, haluaako vihittävä kasvaa kristillisessä uskossa.

Kuva: Genevieve (derivative work: Firebrace) / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOulun piispa Samuel Salmi jää eläkkeelle ensi vuoden marraskuussa
Seuraava artikkeliSuurmoskeijalle tyrmäys – helsinkiläispäättäjät eivät antaneet tonttia hankkeelle

Ei näytettäviä viestejä