Kun englantia puhuvan herätyskristillisen maailman julkkis, Uuden testamentin professori Don Carson oli nuorimies, hän teki työtä yliopistoevankelistana.
”Siihen aikaan Jumala, johon he ateistit eivät uskoneet, oli kristinuskon Jumala. He olivat siis kristittyjä ateisteja”, Carson sanoi Apologiaforumissa Ryttylässä tänä viikonloppuna.
Hänen mukaansa kristillisen sanoman välittäminen on nykyään aloitettava kristillisen ihmiskuvan ja maailmankuvan perusasioista, koska monet opiskelijat tuntevat ne huonosti tai ovat ymmärtäneet ne väärin. Carson toimii Uuden testamentin tutkijaprofessorina Trinity Evangelical Divinity -yliopistossa Illinois’ssa Yhdysvalloissa.
Kymmeniä vuosia kestäneen uransa aikana hän on huomannut, miten kristinuskon keskeiset käsitteet, kuten armo, usko ja henki, ovat kadottaneet kristillisen sisältönsä monen opiskelijan horisontissa.
”Moni nykyajan opiskelija ei ole edes kuullut Abrahamista. Vielä 20 vuotta sitten oli helpompaa. Jotkut kyllä inhosivat kristinuskoa ja vihastuivat, jos joutuivat tekemisiin kristillisen julistuksen kanssa. Nykyään väki on tosi välinpitämätöntä.”
Carsonin mukaan on kuitenkin kaksi asiaa, jotka tekevät välinpitämättömyydestä lopun.
Ne ovat synti ja Kristus ainoana tienä Jumalan yhteyteen.
”Synnistä saa kyllä puhua rakenteisiin kuuluvana epäoikeudenmukaisuutena ja uskonnonvapaus on kannatettavaa niin kauan kuin se tarkoittaa uskonnon työntämistä yksityiselle alueelle”, Carson huomautti.
”Mutta jos sanon, että uskontoni mukaan Kristus on välttämätön pelastukseen kaikille, alkaa sota.”
Don Carson on kirjoittanut kymmeniä teoksia, muun muassa suosittuja raamatunselitysteoksia sekä kirjoja rukouksesta ja kärsimyksen ongelmasta. Viime syksynä ilmestyi Carsonin toimittaman lähes 3000 sivuinen opiskeluraamattu, joka oli odotettu uutuus englanninkielisessä herätyskristillisessä maailmassa.
Vuosittain järjestettävän Apologiaforumin teemana on tänä vuonna Raamatun tulkinta, keskeinen sanoma ja soveltaminen. Noin kolmesataa henkeä koonneen tapahtuman järjestivät Kansanlähetys, Kansanlähetysopisto, OPKO ja Veritas Forum.
Kuva: Ilkka Kontturi
Lue myös:
Professori: ”Raamatun vaikeat kohdat ovat tärkeitä”
Ilmoita asiavirheestä