Epäonnistumisen jälkeen pitää nostaa pää pystyyn

silta_joen_ylisumu420jpg

Tänään vietetään eri puolilla maata toista kertaa kansallista epäonnistumisen päivää. Monet julkisuuden henkilöt ovat antaneet päivälle tukensa. Tarinoita epäonnistumisista kuullaan illan päätilaisuudessa Espoossa Aalto-yliopiston tiloissa kello 16–18.30.

Tilaisuuden järjestäjien mukaan epäonnistuminen on yksi menestyksen kulmakivistä. Sen kautta saatu oppi on korvaamaton voimavara. Epäonnistuminen on ennen kaikkea oppimiskokemus. Sen ei saa antaa viedä osaajilta uskoa ja rohkeutta rakentaa suomalaista talouskasvua sekä paloa nousta ylös jaloilleen kerta toisensa jälkeen — ja yrittää uudelleen.

Päivän pääviesti on, että Suomi tarvitsee kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumaan.

Tämän päivän aamuhartaudessa diakoni, kotiäiti Kristiina Huotari liittyi myös samaan teemaan. Hän huomautti, että tarvitsemme kulttuurin, jossa epäonnistunutta ei hylätä, että häntä arvostetaan ja kannustetaan jatkamaan. Että hän voi nostaa päänsä ja jatkaa elämäänsä.

”Maamme kansallissankarit kertovat tarinoita epäonnistumisistaan ja oppimiskokemuksistaan tiellään menestykseen. Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on saada aikaan kulttuurinmuutos kansallisessa asenteessamme sekä poistaa epäonnistumisen leima yhteiskunnastamme”, päivän järjestäjät toteavat.

”Tarvitsemme kunnianhimoisia riskinottajia, jotka haluavat muuttaa maailmaa, yrittävät, epäonnistuvat, yrittävät uudelleen ja ennen pitkää luovat nuo huomisen menestystarinat – sekä tulevaisuuden työpaikat niiden mukana.”

Päivän tapahtumia on Espoon lisäksi ainakin Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa ja Pietarsaaressa.

Illan tapahtumissa Espoossa keskustelevat muun muassa talousvaikeuksiin ajautuneiden tukijärjestön Kaski-ryhmän puheenjohtaja Kjell Möller sekä kansanedustaja, puoluesihteeri Mikael Jungner (sd).

Vuonna 2002 perustettu Kaski-ryhmä tukee ylivelkaantuneita sekä taloudellisissa vaikeuksissa olevia yksityisiä henkilöitä ja yrityksiä. Apu perustuu vertaistukeen ja vapaaehtoistyöhön.

Yhdistys on tänä syksynä uusinut toimintaansa, jossa painopiste on siirtynyt ennakoivaan apuun. Yhdistys on kehittänyt palvelumuotoja, joiden avulla pyritään ennakoimaan yksityisten ja yritysten talousongelmia. Kaski-ryhmä tiedottaa, että muun muassa pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymät ovat nyt sen virallisia yhteistyökumppaneita.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTaustapeli jäädytti Espoon piispanvaalin ehdokasasettelun
Seuraava artikkeliKirkon työmarkkinaosapuolet mukana keskitetyssä palkkaratkaisussa

Ei näytettäviä viestejä