Idean takana olevan liikkeen nettisivujen mukaan päivän tarkoituksena on organisoida rukouskokouksia ”stadioneilla”, ”julkisissa auditorioissa” sekä avoimilla aukioilla. Lisäksi monissa jumalanpalveluksissa omistetaan kyseisenä sunnuntaina osa palveluksesta yhteiselle rukoukselle.
Päivää varten annetuissa ohjeissa kehotetaan ”nostamaan korkealle ainoastaan Herraa Jeesusta Kristusta”. Ohjeet muistuttavat, että rukouspäivän tarkoituksena on rukoilla ”syntien anteeksiantamista, kirkon eheytymistä ja kansojen parantumista”.
Samoissa ohjeissa muistutetaan myös, että rukouspäivään eivät kuulu ”poliittiset puheet, yksittäisten kirkollisten työmuotojen markkinointi, esittävien taiteilijoiden CD-levyjen myyminen tai ei-kristilliset aktiviteetit”.
Globaalia rukouksen päivää on vietetty vuodesta 2001 lähtien. Järjestäjien mukaan rukoustapahtumia on viime vuosina järjestetty 220 maassa.
Suomessa Globaalia rukouksen päivää tutumpi kansainvälinen rukoustapahtuma saattaa olla vuosittain maaliskuussa vietettävä ”Maailman rukouspäivä” eli ”Naisten kansainvälinen rukouspäivä”, jossa on mukana mm. NNKY.
Suomessa erityisiä rukouspäiviä on vietetty jo 400 vuoden ajan. Vuoteen 2004 saakka ne olivat valtiovallan määräämiä. Vuodesta 2008 alkaen ekumeenisia rukouspäiviä on ollut Suomessa kaksi. Niitä vietetään kalendaarisesti aina 18. tammikuuta ja 24.10.
Erilaisten rukouspäivien linkkejä:
http://www.ekumenia.fi/sen_toimii/rukous_ja_jumalanpalvelus/rukouspaivat_-_bondagar/
http://www.worlddayofprayer.net/
http://www.globaldayofprayer.com/
Ilmoita asiavirheestä