Kirkko Helsingissä on järjestänyt tällä viikolla köyhyysviikon, jonka tavoitteena on herättää ihmiset näkemään taideteosten avulla ”niukkuuden ja näköalattomuuden todellisuutta”.
– Haluamme ottaa kantaa vallitsevaan empatiakuiluun taiteen keinoin, ja haastamme seurakuntalaisia antamaan äänen heikoimmassa asemassa oleville, sanoo oppilaitospastori, teatteri-ilmaisun ohjaaja Sanna Uusitalo Helsingin seurakuntayhtymän tiedotteessa.
Tapahtumat ovat jatkumoa viime maaliskuussa toteutetulle projektille Tarinoita leipäjonosta, josta
Kotimaa24
kertoi viime maaliskuussa.
Tänään iltapäivällä kello 17–18 Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenet saavat ennen kokousta osansa taiteilija Annika Niskasen teoksesta Jokapäiväinen leipämme. Se on tiedotteen mukaan ”suomalainen eväsinnovaatio, jossa yhdistyvät herkullinen, vastaleivottu croissant ja lähialueelta kerätty, muhkea katukivi”.
Torstaiaamuna kello 9–10.30 Kampin kappelin edustalla nähdään Niina Rädyn ja Maija Helasvuon videotaideteos Viereiset kengät. Teoksessa välitetään kuvaa Myllypuron leipäjonossa jonottavien ihmisten jaloista.
– Teoksessa rinnastetaan ruuanjakelun jonotus siihen arkiaamujen keskustan kiireeseen, jossa kuljemme töihin, kauppaan, odotamme bussia. Tarkoituksena on pienimmällä mahdollisella eleellä, näyttämällä, tehdä näkyväksi Myllypuron hiljainen jono, taitelijat kertovat tiedotteessa.
Kampin kappelissa on viikon ajan nähtävillä Viisi kuvaa köyhyydestä, jonka on toteuttanut valokuvaaja, diakoniatyöntekijä Anne Immonen.
Teatteri ILMI Ö käsittelee köyhyyttä 12–14-vuotiaiden teatteriryhmässä. Nuorten ajatuksia voi lukea torstaista alkaen esimerkiksi diakoniaa.net-sivustolta.
Viikolla myös diakoniatyöntekijät jalkautuvat kaupungille kertomaan köyhyydestä ja diakoniatyön auttamismahdollisuuksista. He ovat tavattavissa tänään kello 9–11 Hakaniemen torilla ja kello 12–14 Kampin kappelin edustalla.
Kuva: Viereiset kengät -teoksessa kuvataan Myllypuron leipäjonoa.
Lue myös:
Leipäjono torjuu myös yksinäisyyttä
Ilmoita asiavirheestä