Hyvinkään seurakunta tilasi kaikkien jäsentensä koteihin pääsiäisen Kotimaan

Muusikko Ilta Fuchs, kuvattu maaliskuussa 2021. Kuvaaja Antti Rintala, sopimusfree. Jutussa käytetyt kuvat jatkuvilla oikeuksilla, loput sovittava kuvaajan kanssa. ilta fuchs, muusikko, musiikki, laulaja,

Kotimaan pääsiäislehdestä (numero 12–13) on otettu tavallista suurempi painos. Hyvinkään seurakunta on tilannut lehden tervehdyksenä kaikkiin sen alueella sijaitseviin noin 17 000 talouteen, joissa asuu seurakunnan jäsen.

– Korona-ajasta johtuen kaikkia suunniteltuja tilaisuuksia ei ole voitu järjestää, joten rahaa on jäänyt hieman säästöön. Ajattelimme, että Kotimaa-lehti olisi hyvä pääsiäistervehdys seurakuntalaisille. Lehtihän tarjoaa paljon luettavaa – niin teologiaa kuin haastatteluja ja pääsiäisen sanomaa, kommentoi Hyvinkään seurakunnan kirkkoherra Ilkka Järvinen.

– Kaikki seurakuntalaiset eivät suinkaan seuraa tapahtumia netissä, joten painettu lehti on perusteltu. Ja kaikki seurakunnan viestintä maksaa, varsinkin, jos jäseniä lähestytään postitse. Kotimaa oli mielestämme tässä tilanteessa hyvä vaihtoehto pääsiäistervehdykselle.

26.3. ilmestynyttä lehteä lähetetään Hyvinkään tavoin erillistilauksena myös Paimion, Hollolan, Orimattilan, Vehmaan ja Niiniveden seurakuntiin sekä Honkajoen kappeliseurakuntaan.

Laulaja Ilta Fuchs Kotimaan haastattelussa: Todellakin maksan kirkollisveroa

Pääsiäisen Kotimaassa on Hyvinkään sairaanhoitoalueen johtavan sairaalapapin Tiina Peipon haastattelu. Korona-aika on lisännyt sairaalapappien työtä ja vahvistanut sen merkitystä.

Laulaja Ilta eli Ilta Fuchs kertoo tutustuneensa diakonissa-äitinsä kautta kirkolliseen menoon.

– Sain kuvan, että äiti tekee todella tärkeää työtä, ja kirkossa tehdään kaikkinensa paljon hyvää, mitä monet eivät näe. Lapsi- ja nuorisotyö toimivat hyvin omienkin kokemusteni pohjalta. Jotkut tutut ovat ihmetelleet, miksi maksan kirkollisveroa. Olen vastannut, että todellakin maksan. Tuen mielelläni esimerkiksi diakonia- ja lapsityötä.

Lehdessä kerrotaan myös Hämeenlinnan naisvankilan uudesta Valon kappelista ja Via Crucis -pääsiäisvaelluksen musiikkivideosta.

Turkulainen kirkkoherra Jukka Järvensivu kertoo, miksi on kirjoittanut dekkarin, joka sijoittuu Jeesuksen kuoleman jälkeiseen aikaan Jerusalemissa. Niin ikään lehdessä kuusi suomalaista kertoo suhteestaan tuohon pyhäksi kutsuttuun kaupunkiin.

Emerituspiispa Eero Huovinen kirjoittaa esseessään kuuntelemisen merkityksestä.

”Pohjimmiltaan kuuntelemisessa on kyse siitä, olemmeko valmiit asettumaan toisen asemaan. Aidosti itseensä luottavalla ihmisellä on varaa antaa tilaa, uskallusta olla hiljaa ja avata korvansa. Kauniisti sanottuna kyse on toisten ihmisten kunnioittamisesta ja perimmältään myös rakastamisesta”, Huovinen kirjoittaa.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSitran koulutusohjelman osallistujat valittu – mukana uskonnollisia toimijoita
Seuraava artikkeliKommentti: Kelpaako palmusunnuntain virpojalle bitcoin?

Ei näytettäviä viestejä