Irja Askolan saamalle rakkauspostille etsitään sosiaalisessa mediassa sopivaa jatkokäyttöä tai sijoituspaikkaa.
Askola kommentoi Kotimaa24:lle, että sähköpostitse, tekstiviesteinä, kirjeinä ja kortteina tullut kannustavien kiitosten ja myötätuntoisien tervehdyksien virta ylitti kirkkokunnalliset ja maantieteelliset rajat. Askola kertoo myös, että eräs yliopisto on lähestynyt häntä pyynnöllä avata saatua postia tutkimuskäyttöön.
Espoon emerituspiispa Mikko Heikka luovutti aikoinaan saamansa vihapostin Kansallisarkistoon.
Nyt piispan saamille viestien mahdolliselle jatkokäytölle haetaan lisäideoita sosiaalisessa mediassa.
– Piispa on antanut luvan etsiä saamalleen postille jatkokäyttöä. Hän on yhdessä Helsingin hiippakunnan notaarin Heikki Hämäläisen kanssa todennut, ettei saatu posti ole luonteeltaan sielunhoidollista, joten se voidaan hyvän idean tullen luovuttaa toiseen tarkoitukseen, toteaa Kirkkohallituksen viestintäsuunnittelija Meri-Anna Hintsala.
Ideointihaasteesta kertovassa Hintsalan viestissä Twitter-mikroblogipalvelussa kysytään tulisiko kortit hyödyntää luovalla tavalla esimerkiksi yhteisötaiteeksi, installaatioksi tai ehkäpä videoksi.- Piispan saama vihaposti laukaisi yhteisöllisen lämpöaallon, joka mielestäni osoittaa kuinka paha voi kääntyä verkossakin hyväksi tarvittaessa. Olisi hienoa, jos yhteisöllinen lämpö saisi jatkoa, Hintsala pohtii.
Ideointiriihi alkoi eilen järjestetyssä sosiaalisen median tekijöiden ja käyttäjien ensimmäisessä SomeAwards- gaalassa. Tilaisuuden tarkoituksena oli muun muassa huomioida ja palkita ihmisiä, yksilöitä ja tekoja, jotka ovat ravistaneet suomalaisen sosiaalisen median kenttää. Kirkko oli mukana järjestämässä tilaisuutta. Kirkon edustajia kuultiin gaalassa.
Ideoita piispa Askolan saaman postin jatkokäyttöön voi antaa Twitterissä #kirkko- ja #suomisome-tunnuksilla.
Ilmoita asiavirheestä