”Jeesus ei ole kaupan”

kanalaTeemu Laajasalon johtama paneeli mietti muun muassa, mitkä ovat kirkon menestystekijät, mitä pitää oppia ja tehdä juuri nyt.

Paneelissa kysyttiin muun muassa, miten Jeesus myydään eli millainen on lähetyskäsky nykymuotoon käännettynä. Keskustelua seurasi ja kirkon tulevaisuuskysymyksiä mietti myös Dancemessun liturgina toiminut dj-pastori Kari Kanala (kuvassa).

– Vastaisin, että Jeesus ei ole kaupan, Hän on ilmainen, nolla euroa, armo on kaikkein kallein asia kirkolle ja samalla ilmaista, Kanala sanoo.

Kanala käyttäisi mieluusti sen ajan ja energian, joka murehditaan jäsenkatoa, asenteiden muuttamiseen.

– Tämänhetkisestä tilanteesta kirkolle on kaksi suuntaa. Voimme hyväksyä sen ja antaa kaikkien lukujen laskea: Kastaa vähemmän, vihkiä vähemmän, antaa rippikoulun, jäsenyyden ja sisällön romahtaa. Tai sitten emme hyväksy sitä ja ryhdymme oikeasti tekemään töitä ihmisten tavoittamiseksi.

Kanala toivoo enemmän vapaaehtoisia kirkon hallinnoimiseen, ideointiin ja mukanaoloon. Hän suuntaisi enemmänkin hengellistä johtajuutta kirkkoherroille ja piispoille ja vastuuttaisi esimerkiksi kokousten vetämiseen henkilöitä, joilta se oikeasti sujuu.

– Maallikkopuoleltakin löytyisi tähän osaajia. Siinä tilanteessa, että asian esittelijä ja päättäjä on sama tyyppi, ei ole mitään rotia. Merimieskirkon kasvattina minua on suoraan sanoen ärsyttänyt, miten vähän vapaaehtoisia käytetään tai hyödynnetään ja kuinka vähän heille tarjotaan mahdollisuuksia toimia oman erikoisosaamisensa kanssa.

Kanala näkee kirkon tulevaisuunäkymässä isostoiminnalla merkittävän roolin.

– Isosuus on Suomen suurin maallikkoliike. Isosten kautta rippikoululaisille syntyy korjaavia kokemuksia, kun he huomaavat kenties ensimmäistä kertaa elämässään, että kuuluvat johonkin itseään suurempaan ryhmään – kirkkoon.

Pikkukirkkopäivät päätettiin Agricolan kirkossa näyttävästi erityisesti nuoria paikalle houkuttaneella Dance+Pray-messulla, joka järjestettiin Helsingissä ensimmäistä kertaa.

Valtakunnallisten Kirkkopäivien ”pikkusisar” on askel kohti varsinaisia Kirkkopäiviä, jotka järjestetään Kuopiossa 17. – 19.5. Kirkkopäivät järjestää Kirkkopalvelut.

Lue myös: Dancemessu otti haltuun kirkkokansan – Katso video

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKonstantinopolin patriarkka paavin virkaanastujaisiin ensi kertaa liki tuhanteen vuoteen
Seuraava artikkeliKristillisellä Alfa-kurssilla huima suosio varuskunnassa

Ei näytettäviä viestejä