Vilma, 85, ja Otto, 84, Pursiaisen tapaus. Heidän rakkautensa alkoi kahdeksankymppisinä Facebookin chatissa. He keskustivat sairauksistaan, lapsistaan ja uskonasioista. Molemmat kuuluivat helluntailaisten Facebook-ryhmään.
Sosiaalisen median käyttö on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina erityisesti yli 65-vuotiaiden keskuudessa.
– Ikä-ihmisillä on positiivinen, innostunut asenne ja kovasti halua oppia sosiaalisen median käyttöä. Nyt tarvitaan vain kipeästi neuvontaa ja opastusta. Mielestäni kirjastot voisivat ottaa ison roolin tässä työssä, sanoo tutkimuspäällikkö Merja Kurki Miina Sillanpään Säätiöstä.
Säätiö on ollut mukana kansainvälisessä hankkeessa, jonka aiheena oli Sosiaalinen media kaikkia vanhuksia varten.
– Kun järjestimme VTT:llä vanhuksille sosiaalisen median klubeja, olivat tulijat ensin hiukan vastustelevia ja kielteisiä. Jo yhden päivän jälkeen asenne oli kuitenkin aivan toinen. Ikä-ihmiset huomasivat saavansa sosiaalisesta mediasta kavereita sekä vinkkejä harrastuksiin ja vapaa-ajanviettoon, Kurki kertoo.
Kun Vilma ja Otto Pursiainen olivat tunteneet toisensa kolme kuukautta, he menivät naimisiin.
– Päätimme melko nopeasti, että jos haluamme oikeasti olla yhdessä, menemme mahdollisimman pian vihille. Ei vanhojen ihmisten kannata enää odottaa ja seurustella pitkään. Lisäksi haluamme noudattaa Raamatun sanaa, Pursiaiset kertovat
Ilta-Sanomien
haastattelussa.
Molemmilla on takanaan kolme avioliittoa ja kummallakin on kuusi lasta.
– Vanhanakin on hyvä olla yhdessä jonkun kanssa. Vaikka lapsia on monta, heillä on omat kiireensä ja kuvionsa. Eivät he ehdi sillä tavalla käydä katsomassa, kertoo Vilma Pursiainen.
Vilma on puolisostaan ylpeä: Otto osaa uusia sähköiset reseptit, lukea uutiset ja hoitaa jopa pankkiasioitaan netissä.
Ilmoita asiavirheestä