Sauli Ahvenjärvi (kd.) iloitsee siitä, että nyt jokaisella on nimikkopipliat käytettävissään.
Suomen Pipliaseura jakoi tiistaina kaikille eduskuntaryhmille omat nimikoidut Raamatut. Myös henkilökohtaisesti nimikoidut Raamatut ilmestyvät liki jokaisen kansaedustajan pöydälle lähiaikoina.
– Vain muutama kansanedustaja sanoi, ettei tarvitse omaa Raamattua, sillä ”heillä on jo niin monta”, Pipliaseuran pääsihteeri Markku Kotila kertoo.
Kotila sanoo, että seuran tehtävä on viedä Raamattu kaikille, joilla sitä ei ole.
Lahjoitusta vastaanottamassa ollut eduskunnan toinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps.) vähän hämmästelikin tempausta juuri siksi, että Suomessa ihmiset saavat kirjan muutenkin, rippikoulussa ja vihkimisen yhteydessä.
– Suomessa tehtävämme on lähinnä olla herättämässä keskustelua, Kotila perusteli 200-vuotisjuhliaan viettävän Pipliaseuran tempausta.
Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma otti lahjoituksen vastaan tyytyväisenä.
– Oma suhteeni Raamattuun on perua jo lapsuusajoilta. Usein koulusta kotiin päästyäni luin Vanhaa testamenttia, nimittäin sen seikkailukertomuksia. Uusi testamentti ja sen merkitys on auennut minulle hieman myöhemmin.
Heinäluoma kertoo myös tarkoituksella siteeraavansa Raamattua aina valtiopäivien avajaispuheessaan.
– Sillä on oma merkityksensä suomalaisen moraalin ja arvopohjan rakentajana, Heinäluoma yhtyy Kotilan tervehdyspuheen teeseihin.
Nyt sitaatteja on mahdollisuus kuulla yhä useamman kansanedustajan suusta, vaikka Joutsenlahti arveleekin puolueensa puheenjohtajan Timo Soinin pitävän siinä jatkossakin ykkössijan.
– Ja tietysti Teuvo Hakkarainen helluntailaistaustoineen on vahva ehdokas kakkossiteerajaksi, kansanedustaja, rovasti Joutsenlahti arvelee.
Pedersörestä tuleva kansanedustaja Peter Östman (kd.) harmittelee, että Raamattu tuli reilun viikon myöhässä.
– Minut oli kutsuttu Lappajärvelle Sadonkorjuu-jumalanpalvelukseen saarnaamaan, mutta kun ryhdyin etsimään suomenkielistä Raamattuani, löysin sen koiran kulmistaan pureskelemana.
– Pappi en ole, enkä saarnalupaa suorittanut, mutta olen yli 20 vuotta toiminut tulkkina kotipaikkakuntani kaksikielisissä jumalanpalveluksissa, Östman paljasti saarnataitonsa taustat.
Anssi Joutsenlahti palaa tilaisuuden loputtua vielä tunnelmiin:
– Yleensä tämä lähetystöjen vastaanottohuone on täyttymättömien toiveiden huone. Tällä kertaa meille tultiin vain antamaan.
Eero Heinäluoma kiirehtii avaamaan budjetin ensimmäistä lähetekeskustelua Turun piispaa Jakob Tengströmiä esittävän maalauksen eteen.
– Tengström on itsekin ollut eduskunnassa pappissäädyn puhemies. Ja Pipliaseuran aloitteellinen perustaja. Mahtaa hän nyt olla tyytyväinen, Heinäluoma myhäilee uutuuttaan kiiltävän Raamattunsa kanssa saliin päin lähtiessään.
(Kuva: Matti Karppinen)
Ilmoita asiavirheestä