Kari Kärkkäinen kritisoi entistä puoluettaan kristillisdemokraatteja rankasti.
Kärkkäinen katsoo kd:n politiikan kaventuneen ja palanneen SKL:n aikoihin (Suomen Kristillinen Liitto). Tämä näkyy hänen mukaansa kannatusprosenttien tippumisena puheenjohtaja Bjarne Kalliksen ajasta sekä puolueen lehden painotusten muuttumisena ja henkilövalinnoissa.
– Halutaan lukita varmat tosiuskovat äänestäjät, Kärkkäinen, keskustan ehdokas Parkanossa toteaa.
– Siinä on se vaara, että piiri käy liian pieneksi ja ajetaan itse itsemme nurkkaan, hän puhuu kuin olisi yhä kd:ssä.
Hän sanoo toivovansa kd:hen myös muita kuin kansanlähetysläisiä ja helluntailaisia. Jo luopuessaan eduskuntaehdokkuudesta, hän katsoi puolueen muuttuneen uskontopuolueeksi, jossa ei eroteta hengellistä ja maallista regimenttiä.
– En sano, että kyseessä on pelkästään uskontopuolue. Puolueen ohjelma on monipuolinen. Alueilla, joilla on otettu kristillisdemokratiaa mukaan, on tullut menestystäkin. Poliittisessa liikkeessä täytyy tukea hakea laajemmalla sektorilla. Hänen mielestään halutaan profiloitua eettisillä ja moraalisilla kysymyksillä, tosin tämä myös median tyrkyttämänä kuten hän on aiemmin kuvannut.
– Poliittisen liikkeen tehtävä on toimia mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Pitäisi ajaa heikoimmassa asemassa olevien asiaa ikään kuin tekojen kautta.
Eikö näitä ole toisaalta kd:n ohjelmissa ajettukin?
– Kyllä. Ja paljon on ajettukin. Jos katsot Kalliksen aikaisia ohjelmia, siinäkin asiassa on taannuttu. Tietenkään hallituspuolueena ei paljon vaihtoehtobudjetteja esitellä. On oltu hallituksessa aika kilttejä ja pidetty joistakin asioista ääntä ikään kuin torjuntavoittoina.
Kristillisdemokraattien ykkösketjusta Kärkkäisen lisäksi ovat lähteneet Toimi Kankaanniemi, joka on perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokas ja Tarja Tallqvist, demarien ehdokas. Ex-puheenjohtaja Kallis ei asettunut ehdolle enää, sen sijaan Esko Almgren on ehdolla.
Päivi Räsänen kommentoi puolueenvaihtoja ja Kärkkäisen uskontopuolue- ja regimenttipuheita Kotimaa24:lle lyhyesti.
Hän toteaa kristillisdemokraattien olevan arvopohjainen yleispuolue.
– Arvoperustamme on kristillisdemokraattinen ideologia, joka on kansainvälinen aate. Tällä hetkellä olemme hallituspuolue ja kannamme vastuuta kokoomme nähden varsin vaikuttavalla tavalla kaikilla politiikan sektoreilla.
Räsänen sanoo, että hänelle itselleen tärkeä ja vakaumuksellinen arvolähtökohta on ajatus maallisen ja hengellisen regimentin erottamisesta.
– Puolueen tehtävä on maallinen, yhteisen hyvän edistäminen, hän toteaa.
Ilmoita asiavirheestä