Keräyslipas voittaa tekstarilahjoituksen

knnykk_yv205

– Ainakin osittain kyse voi olla siitä, että suomalaisilla on paljon työsuhdepuhelimia, joista ei voi osallistua keräyksiin, toteaa yhteisvastuukeräyksen varainhankintasuunnittelija Jenni Immanen.

Taloustutkimus tekee joka toinen vuosi laajan kyselytutkimuksen 15-79 -vuotiaiden suomalaisten keskuudessa heidän osallistumisestaan hyväntekeväisyyteen. Tämän vuoden tutkimuksessa vain noin 10 prosenttia vastanneista ilmoitti osallistuneensa viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana johonkin keräykseen soittamalla tai tekstiviestin välityksellä. Prosenttiosuus oli pienentynyt muutamalla prosenttiyksiköllä vuoden 2010 kyselystä.

– Eniten suomalaiset kertovat edelleeen osallistuvansa hyväntekeväisyyteen kadulla ja tapahtumissa lipaskeräysten kautta. Noin 40 prosenttia suomalaisista antoi näin rahaa keräyksiin viime vuonna, kertoo Taloustutkimuksen Turun aluetoimiston johtaja Merja Tuominen.

Puhelinlahjoittamista suositumpia hyväntekeväisyyden muotoja Suomessa ovat myös erilaisten kannatustuotteiden ostaminen, Ray:n pelien pelaaminen, kirkon kolehdit, tavaralahjoitukset, ovelta ovelle-keräyksiin osallistuminen sekä suorat lahjoitukset keräystileille.

Puhelinlahjoituksia pienempi prosenttiosuus on säännöllisellä kuukausilahjoittamisella, johon oasllistuu noin seitsemän prosenttia suomalaisista.

Yhteisvastuukeräykseen on jo vuosia voinut osallistua puhelinlahjoituksella. Viime vuodesta alkaen käytössä on ollut myös tekstarilahjoituksen mahdollisuus.

Kirkon Ulkomaanavun tukemiseen on olemassa lukuisia vaihtoehtoja, joista ehkä tunnetuin on ns. Toisenlainen lahja. Puhelinlahjoitusnumeroita on neljä erilaista, joihin soittamalla voi tukea KUA:n toimintaa eri suuruisilla summilla.

Suomen Lähetysseuran kautta voi ryhtyä vaikkapa kummiksi kehitysmaan lapselle. Puhelinkeräysnumerot löytyvät katastrofirahaston, Tasaus-keräyksen ja Kauneimpien joululaulujen hyväksi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHannu Asikainen valokuvasi Suomen kirkot
Seuraava artikkeliPala suomalaista gospelhistoriaa päättyi Turussa

Ei näytettäviä viestejä