Sauli Niinistön valinta tasavallan presidentiksi otetaan kirkossa uskoakseni myönteisesti vastaan. Myös Pekka Haaviston kanssa kirkko olisi varmasti tullut mainiosti toimeen, kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo sanoo.
Hän muistuttaa, että tasavallan presidentillä ei ole enää suoraa ohjausvaltaa kirkkoon, sillä hän ei enää nimitä esimerkiksi piispoja.
– Niinistön valinnassa on kirkon kannalta kuitenkin se hyvä asia, että hän kuuluu kirkkoon. Tämä on vaihteeksi ihan mukava viesti. Niinistö antaa tällä hyvän esimerkin. Hän on puhunut ihmisläheisesti uskostaan, myös sen heikkoudesta ja ilmaissut arvostavansa kirkon työtä ihmisten parissa.
Koska Niinistö on toiminut suomalaisessa politiikassa pitkään, Keskitalo arvioi, että yhteydet myös kirkon johtoon ovat toimivat.
– Henkilökohtaisiakin yhteyksiä on runsaasti. Niinistö on ollut myös huomattavan aktiivinen kirkon suuntaan. Hän on perustajajäsen ja puheenjohtaja Tukikummit-säätiössä, joka kanavoi taloudellisen apunsa kirkon diakoniarahaston kautta. Tukikummit kantaa huolta erityisesti nuorten syrjäytymisestä, minkä Niinistö nosti isoksi haasteeksi myös haastatteluissa välittömästi valintansa jälkeen.
– Jos ja kun Sauli Niinistö tasavallan presidenttinä perustaa lupauksensa mukaisesti työryhmän pohtimaan nuorten syrjäytymistä, tarjoan avoimesti kirkon asiantuntemusta tähän ryhmään. Kirkolla on tietoa ja kokemusta asiasta ja erittäin laaja kosketuspinta lapsi- ja nuorisotyönsä kautta.
Presidentinvaalit voittanut Sauli Niinistö aloittaa presidenttinä maaliskuun alusta.
Ilmoita asiavirheestä