Kirkko Suomessa Facebook-sivu tavoittaa kadehdittavasti kansaa

Husso Sanna205

– Sivulla pyritään olemaan aitoja ja rehellisiä. Mielestäni olemme onnistuneet olemaan vahvasti elämänmakuisia. Esille nostetaan vaikeitakin teemoja, ja myös huumori kuuluu päivityksiin oleellisena osana, kertoo palstan teossa mukana oleva pappi Sanna Husso.

Sivu aloitti toimintansa joulukuussa 2011. Se perustettiin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi kaikille suomalaisille. Julkaisujen kohderyhmäksi määriteltiin erityisesti ihmiset, joiden suhde kirkkoon on löysä, passiivinen tai jäsentymätön.

Sivun on tarkoitus palvella ihmisiä, jotka tarvitsevat tilaa ajattelulle, keskeneräisyydelle, kysymyksille ja epävarmuudelle. Toiveena on, että se tarjoaa pyhän kosketusta arjen keskelle, välittää tuoreella tavalla kirkon ikiaikaista sanomaa ja virittää keskustelua.

– Tätä kaikkea sivu on ollut erittäin kiitettävästi. Itse olen huomannut, että käyttäjät tykkäävät erityisen paljon postauksista, joissa on huumoria tai jotka tarjoavat lohdutusta ja virkistystä. Tiedollinen puoli ei niin paljoa vedä, eli tämän sivun rooli näyttää olevan ennen kaikkea hengellisyyttä ravitseva, ei niinkään tiedotuksellinen tai opetuksellinen, toteaa palstaa perustamassa ollut pappi Meri-Anna Hintsala.

Tykkääjiä Kirkko Suomessa sivulla on 15 638 ja puhuu tästä -luku vaihtelee 3500 – 6000 välillä. Sivu tavoittaa viikoittain keskimäärin 150 000 – 250 000 henkeä.

– Välillä tulee ihan liikuttavia yksityisviestejä siitä, miten joku kirjoitus on rohkaissut ja auttanut siellä oman arjen keskellä. Ihmisten pohdintoja on kiva lukea, kertoo diakoni Pauliina Tikkanen.

– Silloin kun aloitimme, niin hetken mietin, että mitä tästä oikein tulee ja mihin sitä päänsä tunkee. Mutta kyllä tämä niin hienoa on ollut, että olen tosi kiitollinen saadessani olla mukana, Tikkanen jatkaa.

Kirkko Suomessa –facebookseinän haasteeksi Meri-Anna Hintsala mainitsee sivun käyttäjien ikäjakauman laajentamisen.

– Tilastot kertovat, että myös kirkon fb-sivulla, kuten kirkossa yleensäkin, iäkkäämmät ovat aktiivisimpia. Miten huomioida ja ottaa todesta myös nuorempien kysymykset ja tapa olla somessa hengellinen? Hintsala kyselee.

Kirkon Facebook-sivu täällä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNaispuolinen pappi vai naispappi vai pappi?
Seuraava artikkeliSeurakuntavaalien projektisihteeriksi Mari Leppänen

Ei näytettäviä viestejä