Kirkkohallituksen uusi EU-rahoitusopas informoi kirkon toimijoita EU-rahoitusmahdollisuuksista, inspiroi hakemaan EU-rahoitusta ja neuvoo, miten toimia, jotta hankeidea kehittyy konkreettiseksi EU-hankkeeksi. Oppaassa on esimerkkejä toimivista EU-hankkeista Suomesta, Ruotsista, Saksasta, sekä muista EU-maista.
Euroopan unioni myöntää jäsenmaissaan rahoitusta erityyppisiin EU-projekteihin. Myös hiippakunnat, seurakunnat, kirkon keskushallinto ja kristilliset järjestöt voivat hakea EU-rahoitusta niin osaamisen kehittämiseen ja nuorisovaihtoon kuin sosiaalisesti heikommassa asemassa olevien ryhmien auttamiseenkin.
Rahoitusta myönnetään projekteille, jotka auttavat EU:ta toteuttamaan unionin keskeisiä poliittisia tavoitteita ja yhteisiä perusarvoja kuten rauha ja vakaus, yhteenkuuluvuus, tasa-arvo, taloudellinen ja sosiaalinen yhteenkuuluvuus sekä eurooppalainen identiteetti ja kulttuurinen monimuotoisuus.
EU-rahoitusoppaan liitteenä on luettelo, jossa esitellään kirkolle tärkeimmät EU-rahoitusohjelmat ja neuvotaan, mistä löytyy lisätietoa.
EU-tuen saamisen tärkein lähtökohta on hyvä ja innovatiivinen hankeidea, joka sovitetaan oikeaan EU-ohjelmaan ja kehitetään konkreettiseksi EU-hankkeeksi, joka edistää Eurooppa 2020 -strategian tavoitteiden toteutumista.
Eurooppa 2020 -strategialla on viisi yleistavoitetta: työllisyyden parantaminen, tutkimuksen ja kehityksen tukeminen, ilmastonmuutoksen torjunta ja kestävä energiahuolto, koulutuksen tukeminen sekä taistelu köyhyyttä ja sosiaalista syrjäytymistä vastaan.
Ilmoita asiavirheestä