”Kirkkokin voisi ottaa pilkettä silmäkulmaan”

flowinfaithTwitter

Yle teki viime viikolla listauksen Suomen 100 suosituimmista Twiittaajista. Sijalla 52 on teologian tohtori Mari-Anna Stålnacke, jonka flowingfaith-kanavalla on yli 10 000 seuraajaa.

– Yritän panostaa seuraajissa laatuun enkä määrään. En siis osta seuraajia mistään vaan haluan että seuraajat ovat oikeasti kiinnostuneita twiiteistäni, Mari-Anna Stålnacke sanoo.

Twitter on yleistynyt Suomessa vasta muutaman viime vuoden aikana, mutta Stålnacke otti lyhyisiin, 140 merkin pituisiin viesteihin perustuvan sosiaalisen median palvelun käyttöön jo nelisen vuotta sitten.

Yhdysvalloissa työskennellyt Stålnacke kertoo haistaneensa Twitterin potentiaalin jo silloin. Suomeen paluun jälkeen Twitter mahdollistaa yhteyden globaaliin kirkkoon kotisohvalta. Seuraajia hänellä on ympäri maailmaa, joten twiitit kirjoitetaan englanniksi.

– Twiittaan lähinnä hengellisiä lainauksia eri ihmisiltä tai linkitän omaa blogiani, Mari-Anna Stålnacke kuvailee viestintäänsä.

Twiiteissään ja blogissaan Stålnacke haluaa tehdä näkyväksi kristinuskon näkymätöntä puolta.

– Yritän pukea sanoiksi sitä hiljaista, syvää ihmeellisyyttä. Että kristinusko ei ole mikään lakikokoelma tai äärikeskustelua eri ryhmien välillä. Kun uskosta ei puhuta, niin yhden tai kahden sukupolven kuluessa tämä hiljainen tieto sammuu ja kuvaksi kristinuskosta jää vain pönäkkä moraalinvartija.

Hyvä twiitti on Stålnacken mukaan lyhyt, oivaltava ja saa lukijan hyvälle tuulelle. Hauskana ilmiönä hän pitää televisio-ohjelmien yhteydessä tapahtuvaa twiittaamista, joka tekee television katsomisesta sosiaalisempaa.

Mitä enemmän ihmisiä Twitterissä on, sitä enemmän kirkon pitäisi sielläkin Stålnacken mukaan näkyä. Myös yksittäiset seurakunnat voisivat tuoda vaikkapa työntekijöitä estradilta pois, lähemmäksi ihmistä.

Kirkon some-näkyvyyttä Mari-Anna Stålnacke kuvailee kivaksi. Toisaalta someen sopisi kevyempikin ote.

– Hyvänä esimerkkinä on Porin kaupunginkirjaston Facebook-sivut, jossa kirjastotädit tekevät todella veikeitä postauksia. Kirkko voisi myös ottaa vähän pilkettä silmäkulmaan.

flowingfaith-kanava Twitterissä

Lue myös: Hän on kirkon ”Twitter-kuningatar”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHeidelbergin katekismus 450 vuotta
Seuraava artikkeliMusiikki ja runot motivoivat naisia lukutaidon oppimiseen Tiibetissä

Ei näytettäviä viestejä